Wandelgids S4 Streekpad Waddenwandelen wandelroutes over zes waddeneilanden | Wandelnet

Als vanouds prachtig uitgevoerd met duidelijke beschrijvingen en heel goede - topografische - kaarten. Op de kaarten staan restaurants, campings en bushaltes weergegeven.

Een mooiere opvolger van het Texelpad is bijna niet denkbaar! Waddenwandelen is ruim 1200km wandelplezier aan weerszijde van werelderfgoed Waddenzee. Het Streekpad WaddenWandelen (276km) maakt deel uit van Waddenwandelen en bestaat uit zes wandellussen die de wandelaar een totaalbeleving van de Waddeneilanden bieden. Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes; Streekpad WaddenWandelen laat de eilanden in ruim 300km aan routes (inclusief drie complete dagroutes op Texel) in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Niets staat u in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar de vaste wal om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken. WaddenWandelen is een nieuw wandelnetwerk op de Waddeneilanden en de Waddenkust op de vaste wal. Zo krijgt het begrip Waddenhoppen een nieuwe betekenis: hop van het eiland naar de vaste wal of omgekeerd. Beleef het Waddengebied en geniet met volle teugen van dit prachtige stukje Nederland.

€ 17.45

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 01 De Sterkste van de Regio Waddeneilanden | Buijten Schipperheijn

De actueelste Nederlandkaart met fietsknooppunten! Een vrijwel onverwoestbare kaart bovendien, met handige informatie over campings, veerdiensten etc. Regio Waddeneilanden.

 • Duidelijk kaartbeeld met royale letter
 • Compleet netwerk van fietspaden en kleine wegen
 • Alle bewegwijzerde fietsknoppunten
 • Landelijke wandelroutes en streekwandelingen
 • Webadressen van alle bed-and-breakfastlocaties en veerdiensten
 • Precieze locaties van monumenten
 • Groot formaat
 • Groot schaal
 • Compact gevouwen
Zeer klein opgevouwen formaat van water- en scheurvast papier. Handig voor op de racefiets!

An up-to-date cycle map, with wayfinding points clearly marked. This map is virtually indestructible, waterproof and tear-proof. Complete with useful information about camp sites, ferry locations, and long-distance bike routes, this map is a must-have for long and short distance cycling. Its handy pocket size means that it  can fold easily into a handlebar bag.

 • A complete network of bicycle paths and small roads
 • Bicycle way-finding points
 • Walking and hiking paths
 • Web addresses of all bed-and-breakfast locations and ferry services
 • the precise locations of monuments clearly marked
 • Large format
 • Large scale
 • Compact

This map covers the region Waddeneilanden.

 

€ 10.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Pelgrimsroute Jacobswegen in Nederland deel 2 Oost | Nederlands Genootschap van Sint Jacob

De lang gevoelde behoefte aan een gids met Nederlandse routes naar Santiago is in vervulling gegaan. In november 2011 is de dubbelgids Jacobswegen in Nederland verschenen.

Deel 2 omvat de wegen vanuit het noorden en oosten. De hoofdroutes beginnen in Hasselt waar ze voortgaan op de al bestaande wegen uit Sint Jacobiparochie (het Jabikspaad) en Uithuizen (het Jacobspad Groningen-Drenthe). Ze voeren langs Utrecht en Breda naar Antwerpen, respectievelijk langs Nijmegen naar ‘s-Hertogenbosch, met een aansluiting op de bestaande weg naar Maastricht (het Jacobspad Limburg). Tot slot is ook de fraaie aanlooproute van Oldenzaal via Enschede naar Doesburg beschreven.

Deze Jacobswegen voeren langs routes die de middeleeuwse pelgrim ook zou hebben kunnen lopen. Vrijwel alle Jacobskerken en –gasthuizen worden aangedaan, en de wandelaar komt ook op andere plaatsen die voor de pelgrim van belang waren.
De gids bevat een compacte beschrijving van de routes, heldere kaartjes en veel achtergrondinformatie. 
De routes in deze boekjes sluiten naadloos aan op de Belgische wegen zodat de wandelaar nu zonder problemen zijn weg naar Compostela kan vinden.

Met pictogrammen is aangegeven welke voorzieningen men in de plaatsen onderweg mag verwachten.
De routes zijn goed bruikbaar voor mensen die mooie meerdaagse wandelingen willen maken of willen oefenen voor de grote tocht. Maar bovenal zijn beide gidsen bijzonder geschikt voor de pelgrim die daadwerkelijk op pad gaat naar Santiago de Compostela.

€ 19.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart Nederland Noord | ANWB Media

Voor iedereen die graag goed voorbereid naar en door het zuiden van Nederland rijdt, is er de handzame ANWB Wegenkaart Nederland zuid. De kaart heeft door de schaal 1:200.000 (1cm = 2 km) een gedetailleerd kaartbeeld. Daarbij bevat de kaart 35 plattegronden van toeristisch interessante plaatsen. De compacte wegenkaart is gemaakt van een stevig, duurzaam materiaal, waardoor hij veelvuldig kan worden in- en uitgevouwen. De ANWB Wegenkaart Nederland is al jaren de beste routekaart van Nederland. Ook verkrijgbaar in deze reeks: heel Nederland op schaal 1:300.000 en Nederland noord en Nederland midden op schaal 1:200.000.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Kinderreisgids Kleurboek WaddenDoeboek | Huijboom

Het leukste vakantieboek voor kinderen!
 
Boordevol eilandwijsheden, spelletjes, natuurweetjes, knutseltips en nog veel meer! Het boek is ook als kleurboek te gebruiken. Kortom, het WaddenDoeboek is het leukste boek om tijdens een waddenvakantie bij je te hebben!
 
Dit WaddenDoeBoek staat boordevol met leuke weetjes over de Waddeneilanden en de natuur,knutseltips en nog veel meer.
Wist je bijvoorbeeld dat haringen scheten laten?  
En hoe de cranberries op de wadden terecht gekomen zijn? 
Of hoe je een mooi jutschilderij kunt maken? 
Of wat dacht je van een echte piratenkaart?

 

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 02 Waddeneilanden met Noordwest Friesland ( Met Knooppuntennetwerk) | Falk

TV TAS. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ontdek met deze fietskaart de mooie vergezichten op de Waddeneilanden. Unesco Werelderfgoed. Zeerobben, prachtige natuur en lekker uitwaaien. Dit is wat je ziet en meemaakt als je al fietsend over de waddeneilanden van de natuur geniet. Via het routenetwerk en de welbekende knooppunten kom je alle pittoreske zaken tegen. Genieten!

De fietskaart is voorzien knooppunten, het knooppuntennetwerk, LF-routes, plaats- en straatnamenregister, toeristische VVV-informatie, horecagelegenheden en een overzicht van alle VVV-kantoren in de regio. Alle straatnamen in het buitengebied zijn aangegeven. Wel zo handig als er even geen knooppunten op het eiland zijn!

Plaatsnamenregister*: Ooststellingwerf Terschelling Vlieland Harlingen Opsterland Texel het Bildt Ameland Ferwerderadiel Leeuwarderadeel Dongeradeel Schiermonnikoog Dantumadiel Kollumerland c.a. Tytsjerksteradiel Achtkarspelen Franekeradeel Menameradiel Littenseradiel Smallingerland Heerenveen De Marne Marum Grootegast Zuidhorn Súdwest-Fryslân Hollands Kroon De Fryske Marren

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Natuurgids Fietsgids Wandelgids Wadden | Crossbill Guides

Wat zijn de beste plekken voor vogels, flora, vlinders of libellen in het Waddengebied? Waar liggen de mooiste kwelders? Hoe vind je zeehonden, wilde orchideeën of rugstreeppadden? Wat maakt de duinen op de Waddeneilanden zo bijzonder? Kun je beter kiezen voor een wadexcursie of toch een heuse wadlooptocht?
 
Deze en nog veel meer natuurvragen worden beantwoord in de nieuwe Crossbill Guide Wadden. De gids beschrijft de 28 mooiste natuurroutes. Je bezoekt de meest bijzondere natuurgebieden, ontdekt alle soorten landschappen, krijgt tips om bijzondere planten en dieren te vinden en wordt gewezen op landschappelijke, historische en ecologische monumenten. Uitgebreide achtergrondinformatie over landschap, flora en fauna en uiteenlopende tips om de Waddennatuur te ontdekken maken deze gids compleet.  Het is de gids die je zowel pakt voor in het veld als voor bij de open haard.
 
Bij de gids hoort een gratis route-app, te downloaden via de appstore en playstore.

€ 25.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids De Wadden | Noordboek

Verbaas je over het geluid van eb en vloed. Geniet van de wolken vogels en badende zeehonden. Kijk naar de schitterende sterrenhemel en maak een spectaculaire zonsopgang mee. De Waddenzee biedt dit allemaal, en nog veel meer. Deze gids is ideaal om de plekken te vinden waar je unieke natuurervaringen op kunt doen. Ruben Smit – de bekende filmer/fotograaf - neemt je mee naar zijn favoriete plekken die onderverdeeld zijn in hotspots op de eilanden en aan de Friese, Groningse en Noord-Hollandse wadkust. Aan de hand van informatieve kaartjes, beschrijvingen en spectaculaire fotografie laat hij als geen ander zien hoe en waar je dit geweldige gebied, dat in 2009 is aangewezen als Unesco Werelderfgoed, het beste kunt ervaren. Alle plekken zijn gemakkelijk wandelend of per fiets en met de auto te bereiken.

Ruben Smit (1971) is gepassioneerd ecoloog en filmmaker/ fotograaf. Met zijn werk heeft hij vele nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder BBC Wildlife Photographer of the Year in the categorie ‘Diergedrag’. Zijn films ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘Wad’ werden een doorslaand succes in de bioscoop. Zijn jarenlange ervaring in de Nederlandse natuur en vooral op de Wadden, maken hem tot de beste ‘reisleider’ voor de Wadden die je je kan voorstellen.

€ 17.90

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 01 Staatsbosbeheer Texel | Falk

Gedetailleerde kaart met daarop alle straten, bospaden en fietspaden. De kaart bevat vele wandelroutes van onder andere natuurmonumenten en staatsbosbeheer, waaronder de bekende paaltjesroutes. Ook alle andere toeristisch belangrijke punten staan nadrukkelijk weergegeven: campings, restaurants, zwembaden .. noem maar op! Het gebied is zo uitgesneden dat de titel prima de lading dekt.

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 03 Staatsbosbeheer Terschelling | Falk

Gedetailleerde kaart met daarop alle straten, bospaden en fietspaden. De kaart bevat vele wandelroutes van onder andere natuurmonumenten en staatsbosbeheer, waaronder de bekende paaltjesroutes. Ook alle andere toeristisch belangrijke punten staan nadrukkelijk weergegeven: campings, restaurants, zwembaden .. noem maar op! Het gebied is zo uitgesneden dat de titel prima de lading dekt: de ideale wandelkaart en fietskaart voor de vakantie.

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 04 Staatsbosbeheer Ameland | Falk

Gedetailleerde kaart met daarop alle straten, bospaden en fietspaden. De kaart bevat vele wandelroutes van onder andere natuurmonumenten en staatsbosbeheer, waaronder de bekende paaltjesroutes. Ook alle andere toeristisch belangrijke punten staan nadrukkelijk weergegeven: campings, restaurants, zwembaden .. noem maar op! Het gebied is zo uitgesneden dat de titel prima de lading dekt: de ideale wandelkaart en fietskaart voor de vakantie.

Ameland barst van de rijke natuur. Op deze smalle strook land tussen Noordzee en Waddenzee valt echt van alles te ontdekken. Pak de fiets of trek de wandelschoenen aan en zie wat Ameland te beleven heeft. je zult versteld staan! Lekker uitwaaien, energie opdoen en genieten van rust en ruimte in dit prachtige natuurgebied. Tal van uitgestippelde wandelroutes wijzen je de weg over het eiland. De Waddeneilanden zijn gekend als Unesco Werelderfgoed, vanwege de ondiepe Waddenzee waar een veelzijdigheid van dierlijk leven is gehuisvest. Ameland staat bekend als het eiland met de rijke natuur tussen twee zeeën. Met vier mooie, oude dorpjes, internationaal bekende natuurgebieden als het Oerd en de Hon, 27 kilometer wit blinkend Noordzeestrand, polders en kwelders, bos en duin, zoet en zout water, vogels en fietspaden: dat is Ameland in een notendop! Met de kaart van Falk Staatsbosbeheer (sbb) ga je mee op ontdekkingsreis door dit mooie natuurgebied. Tal van uitgestippelde wandelroutes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen en wat nog niet meer zal zijn! Gemarkeerde wandelroutes Fietspaden Mountainbike routes Ruiterpaden Alle straten in het buitengebied Uitgebreid met toeristische en recreatieve informatie

€ 6.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Natuurgids Hoogtepunten rond laagwater | Arenicola

Dit boek geeft een inkijk in het wadlopen in verenigingsverband. Een kleine groep liefhebbers van deze tak van sport, in de loop der jaren steeds wisselend van samenstelling, laat zien dat wadlopen niet slechts een éénmalig personeelsuitje is. Het wad leent zich telkens weer voor andere, bijzondere en uitdagende tochten.
 
Wadlopen is een wondermooie bezigheid in een uniek landschap met een zeer rijke natuur. Dit samen en bij herhaling in een klein sociaal verband te doen, maakt de beleving sterk en intens, Het leidt tot evenzovele hoogtepunten bij laagwater. Humor en (on)gezouten meningen worden niet geschuwd. 
 
Uitgave ter gelegenheid van het tiende lustrum van de Groninger Wadloopvereniging Arenicola
 
De lijfspreuk van de vereniging is sinds 1968 geweest 'Maria Vadosa Sunt' ofwel 'De Zeeën zijn Doorwaadbaar'. Opgericht als subvereniging van het studentenverenigingen Vindicat en Magna Pete werd de vereniging in 1970 opengesteld voor alle studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1976 wordt gelopen met eigen gidsen, voor die periode werden de tochten meestal geboekt bij St. Wadloopsport Pieterburen. Nu en dan werd er gelopen olv. individuele gidsen van 'Pieterburen', o.a. Cees Medema, Cees Oele, Willem Schober en Christian Eisbein.
In 1985 werd besloten de vereniging open te stellen voor iedereen die van kleinschalig wadlopen houdt en de naam verandert van GSWC = Groninger Studenten Wadloopclub in GWV = Groninger Wadloop Vereniging Arenicola. Door de jaren heen zijn ruim 1000 wadlooptochten gemaakt in Nederland en Duitsland (en Denemarken). De vereniging heeft op dit moment ca. 110 leden

€ 20.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids Wat Hoe Waddeneilanden | Kosmos

Handige gids in ringband, veel illustraties maken het een mooi uitgevoerde gids. 206 bladzijden voor alle eilanden met algemene beschrijvingen maar ook wandeltochten.

Wat & Hoe maakt reizen tot een plezier!
* Inspirerende achtergrondartikelen om in de stemming te komen
* Uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden
* Allerlei tips om de massa voor te blijven
* Makkelijk te volgen tochten met gedetailleerde kaarten
* Selectie van de beste restaurants, eetcafés en hotels. Winkelen, entertainment en uitgaan
* Duidelijke kaarten bieden een totaaloverzicht van de bestemming

Alle vijf waddeneilanden van Texel tot Schiermonnikoorg komen met een eigen kleurcode aan de orde. De Wat & Hoe is een praktische gids door de duidelijke indeling op kleur en geeft per eiland een impressie van het bijzondere karakter en van de natuur. 

€ 17.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal Mijn Wadden | Gerrit Jan Zwier

Op verzoek van veel eilandgangers en liefhebbers van de Wadden is nu de vijfde druk verschenen van deze succesvolle uitgave uit 2005. Natuurlijk is er in de afgelopen tijd wel het een en ander veranderd - een restaurant heeft een andere naam gekregen, een veerboot is vervangen, een simpel duinhuisje heeft plaatsgemaakt voor een villa en er zijn weer monniken op Schiermonnikoog. Maar de essentie van dit verhalenboek, dat een ode is aan het romantische eilandgevoel, is echter volledig bewaard gebleven.
 
'Nog steeds gaat er geen jaar voorbij of ik ga scheep naar de kroon van Nederland', zegt schrijver Gerrit Jan Zwier. 'Het noordelijk gevoel begint voor mij in het Waddengebied. Mijn eigen bijdrage aan dit boek voor Waddenvrienden bestaat uit een mengeling van herinneringen, impressies en verhalen. Maar ik laat ook anderen aan het woord. In de loop der tijden heeft menigeen zijn licht over de eilanden laten schijnen, verhalen die dikwijls begraven liggen in vergeelde tijdschriften en vergeten memoires. Het ging mij vooral om de gloedvolle, mooi opgeschreven ontboezemingen van natuurminnaars en bewonderaars van de eilander cultuur, een ware staalkaart van romantisch proza. Het lijkt vaak of de Wadden het beste in de schrijvers naar boven halen.'
 
De stukken in Mijn Wadden reiken elkaar onderling de hand. Onderwerpen of personen die in het ene verhaal slechts zijdelings worden genoemd, treden in het volgende juist op de voorgrond. Zo voegen alle verhalen zich aaneen tot een raamvertelling over Nederlands noordelijke eilandenrijk.'
 
'Een juweel van vertelkunst.' - NRC 'Een heerlijk boek.' - Seasons 'Een liefdesverklaring in veelvoud.' - Trouw
 
'Een literaire liefdesverklaring, vastgelegd in een groot scala aan onderwerpen die op een verrassende manier in beeld worden gebracht.'

€ 12.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 02 Staatsbosbeheer Vlieland | Falk

Gedetailleerde kaart met daarop alle straten, bospaden en fietspaden. De kaart bevat vele wandelroutes van onder andere natuurmonumenten en staatsbosbeheer, waaronder de bekende paaltjesroutes. Ook alle andere toeristisch belangrijke punten staan nadrukkelijk weergegeven: campings, restaurants, zwembaden .. noem maar op! Het gebied is zo uitgesneden dat de titel prima de lading dekt: de ideale wandelkaart en fietskaart voor de vakantie.

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids ANWB extra Waddeneilanden | ANWB Media

Leuk compact gidsje over alle waddeneilanden met informatie over overnachten, winkelen, uitgaan bezienswaardigheden, restaurants en cafe's. Met kaart van alle eilanden.

€ 10.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 21 Fietsknooppuntenkaart Friesland en de Waddeneilanden | Falk

Een andere serie van fietskaarten van Falk. Vergeleken met de 'gewone' fietskaart van Falk op schaal 50.000 biedt deze kaart met schaal 90.000 een duidelijk groter gebied. Dat is zeker een voordeel als je wat meer gaat fietsen. Door de wat grotere schaal vallen wel wat details weg, maar als je je houdt aan de fietsknooppunten is deze kaart uitstekend te gebruiken. Je eigen weg vinden op andere kleinere wegen of fietspaden wordt wel wat moeilijker.   
 
Deze fietsknooppunten kaart van Friesland en de Waddeneilanden helpt je bij het uitstippelen van een fietstocht door deze regio.
 
Of je nu fietst langs de kust, door Leeuwarden of rondom het Sneekermeer met behulp van deze kaart weet je altijd waar je je bevindt.
 
D.m.v. de fietsknooppunten vind je gemakkelijk je weg.
 
De fietskaart is voorzien van de fietsknooppunten, het fietsknooppunten netwerk, een plaats- en straatnamen register en de historische 'Jacob van Lennep' route.
 
Deze fietsroute neemt je mee in de voetsporen van Jacob van Lennep en zijn studiegenoot Dirk van Hogendorp tijdens hun "inspectietocht" door het Nederland van 1823. De route voert zoveel mogelijk door de plaatsen en langs de bezienswaardigheden die de twee reizigers hebben bewonderd en opgetekend in hun reisverslag.

€ 6.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Waterkaart 20 ANWB Waterkaart Wadden | ANWB Media

De ANWB Waterkaarten zijn geheel vernieuwd, de kaarten bedekken nu geheel Nederland, inclusief de Wadden en de Nederlandse Kust.
Hierdoor is de indeling veranderd en hebben de kaarten geen letters meer maar cijfers.
De kaarten zijn geactualiseerd, hebben een vernieuwde ondergrond en zijn gemaakt van water- en scheurvast papier.
 
Geen schipper gaat in Nederland het water op zonder de hulp van deze betrouwbare cartografische en nautische informatie van de ANWB, onmisbaar onderweg als je gaat varen!
 
Scheur- en Watervast!
Deze waterkaat bevat:
- betrouwbare, gedetailleerde nautische kaartinformatie
- brugnummers die verwijzen naar Wateralmanak 2
- maximum diepgang
- inzetkaarten belangrijkste havens en plaatsen
- maximum vaarsnelheden
- uitgebreide legenda

€ 16.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart NL1 ADFC Radtourenkarte Niederlande Nord Noord Nederland | BVA

Prachtige, heel goed leesbare fietskaart van Noord Nederland met alle knooppunten en LF routes. Duits en Nederlands. Als je een langere - meerdaagse - tocht gaat maken in Nederland is dit echt een heel goede kaart: een absolute aanrader. De kaart van Noord Nederland loopt tot aan de lijn Amsterdam - Enschede, deze plaatsen staan er nog net op. 
 
Speciaal voor fietsers gemaakte kaart, waarbij juist de autowegen minder duidelijk te lezen zijn, maar waar de fietspaden gekleurd staan weergegeven. De kleur varieert naarmate de weg beter als fietsroute geschikt is. Lange afstands fietsroutes staan ingetekend, alsmede fietsenmakers, campings en interessante toeristische bezienswaardigheden. 
 
Informatie van de uitgever
komplett überarbeitete Neuauflage mit neuer Kartographie!
 
* komplett neue digitale Kartengrundlage, speziell auf diesen Maßstab konzipiert
* sämtliche Inhalte wurden neu recherchiert und von ADFC-Scouts geprüft
* mit neuen Ideen für Radtouren in Deutschland
* optimale Orientierung
* übersichtlich gestaltet
* einfach zu handhaben
* GPS-optimiert: hochpräzise Kartographie mit multifunktionalem UTM-Gitter
* Die ideale Karte für Planung und Durchführung von Radtouren - für Radurlaub, Wochenendtour und Tagesausflug.
* alle Radfernwege und regionale Radtouren
* offizielle Karte des "Allgemeinen Deutschen Fahrrad-Club"

€ 10.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fotoboek De Waddenzee | Scriptum

DE WADDEN. NERGENS TER WERELD als titel voor een boek over het waddengebied zal sommige mensen misschien wat overdreven in de oren klinken. Toch is die titel geheel terecht want in feite bestaat er nergens anders ter wereld een landschap dat gelijk is aan de kuststrook zoals die zich uitstrekt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. Niet voor niets is de Nederlands-Duitse Waddenzee in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot een Werelderfgoed. Hiermee komt het gebied op dezelfde lijst als bijvoorbeeld de Grand Canyon of het Great Barrier Reef in Australie. Dat is opmerkelijk, want de ontstaansgeschiedenis van het waddengebied verschilt wezenlijk van deze miljoenen jaren oude gebieden. 
 
Het waddengebied zoals wij het kennen, is geologisch beschouwd nog piepjong en ontstond pas zo'n duizend jaar geleden als gevolg van een versnelde stijging van de zeespiegel. Het moerasachtige veengebied dat de duinen verbond met het vasteland, werd door het binnendringende zeewater weggeslagen en maakte plaats voor een ondiepe binnenzee die bij eb grotendeels droog viel; de huidige Waddenzee. Het nieuwe landschap kenmerkte zich door een uitgebalanceerd systeem van allerlei permanente, natuurlijke processen. Hierin spelen de getijden, de heersende windrichting en de aanwezigheid van een ondiepe (Noord)zee vol zand uiteraard een belangrijke rol. Wat het waddenlandschap voor de bezoekers zo aantrekkelijk maakt, is het feit dat deze natuurlijke processen zich nog steeds voor onze ogen afspelen. Anders gezegd: op de Wadden kun je de natuur aan het werk zien. 
 
NERGENS TER WERELD laat zich niet goed vergelijken met de meeste andere boeken over het waddengebied. Niet alleen dankzij de hoge kwaliteit van de foto's en de bijzondere vormgeving, maar ook door de gekozen formule. De aaneengesloten reeks foto's laat zich bekijken als een beeldverhaal dat de voortdurende afwisseling van opbouwende en afbrekende krachten door de natuur schitterend in beeld brengt. Het boek sluit af met enkele korte teksthoofdstukken waarin het ontstaan en uiterlijk van de diverse landschappen kort en bondig wordt uitgelegd. Het resultaat is een boek dat bij de liefhebbers vrijwel zeker het onmiskenbare 'waddengevoel' zal oproepen.

€ 29.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 02 Friesland Noord Friese Waddeneilanden | ANWB Media

De kaarten hebben een gedetailleerd kaartbeeld en tonen alles voor de fietser: alle fietspaden, verhard en onverhard, fietsknooppunten, afstanden tussen knooppunten, paddestoelennummers, fietsverhuur en fietspontjes. Dit wordt nog aangevuld met uitgebreide toeristische informatie: van musea tot campings, van hunebedden tot kastelen. De kaarten zijn gedrukt op stevig 'landkaartenpapier'.
 
Met alle fietsknooppunten, LF routes en de tussenliggende afstanden
Alle paddestoelnummers en fietspaden
Met straatnamen
Met uitgebreide toeristische informatie
 
Helaas heeft de ANWB deze kaarten niet uitgebracht op scheur- en watervast papier !

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische Atlas van de Waddeneilanden | Uitgeverij 12 Provinciën 9789077350355

Parels van het Nederlandse landschap
Jaarlijks genieten honderdduizenden toeristen van onze Waddeneilanden. Op de fiets, wandelend, of - waar dat mag - met de auto. Het is makkelijk te begrijpen waarom de Waddeneilanden zo geliefd zijn: ze stuk voor stuk wonderschoon, en behoren tot de parels van het Nederlandse landschap.

Sinds juni 2009 staat de Waddenzee zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een terechte beloning voor dit unieke getijdenlandschap.

Landschap komt tot leven
De kaarten uit de Waddenatlas zijn uitgevoerd in het - letterlijk - handzame A5-formaat, en in de schaal 1 op 25.000 (1 cm op de kaart is in werkelijkheid 250 meter). Die schaal is zo duidelijk dat de landschappen als het ware tot leven komen. Want u ziet in deze atlas de kleinste weggetjes en paadjes staan, alle vrijstaande woningen, ieder huizenblok, de vuurtorens, het grondgebruik enzovoort. Zelfs iedere strandpaal en reddingsboot zijn in deze atlas vermeld.

Meest recente kaarten
Meer dan de helft van de kaarten in deze uitgave is recentelijk herzien. De atlas geeft u dan ook een volledig geactualiseerd beeld van onze Waddeneilanden. Dat klinkt logisch, maar lang niet alle atlassen tonen de nieuwste kaarten. Deze atlas doet dat dus wel.

Praktisch en sterk
De Topografische Atlas van de Waddeneilanden, is uitgevoerd met een handige, onverwoestbare spiraalband. Zo hebt u makkelijk en snel de juiste kaart in beeld, en blijft de atlas altijd lekker 'plat'.

Bovendien hebben we deze atlas voorzien van een zachte kaft en rug zodat u 'm makkelijk op kunt rollen en meenemen. Het boek is gedrukt op sterk papier dat een stootje, een flinke 'Waddenwindstoot', en zelfs een spatje regen kan hebben. Dat staat garant voor jarenlang gebruikersplezier.

Fiets-, wandel- en autotochten
De atlas telt maar liefst 66 topografische kaarten. De kaarten zijn gemaakt door de Topografische Dienst Kadaster, en dus van topkwaliteit, spatzuiver en natuurlijk in full-colour. Deze atlas is dan ook bij uitstek geschikt voor al uw fiets-, wandel- en autotochten. Door de uitgebreide informatie op de kaarten is ook een alternatieve, mooiere of snellere route u onmiddellijk duidelijk.

Nergens anders zo'n atlas
Er is in Nederland geen enkele andere Waddenatlas te vinden die de allernieuwste kaarten bevat, en al helemaal niet op de supergedetailleerde schaal van 1:25.000.

Kortom, dit is kwaliteitsatlas die u vaak zult gebruiken, en waar u ook nog eens vele uren kijkplezier van hebt.

En dat is nog niet alles wat deze 'Topografische Atlas van de Waddeneilanden' u biedt. Want in het interessante voorwoord komt ook de geschiedenis van de Nederlandse cartografie aan bod, en vindt u veel nuttige extra info over de Nederlandse Waddeneilanden.

€ 20.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids Niederländische Nordseeinseln | Reise Know How Verlag

Goede duitstalige reisgids voor de Waddeneilanden, met naast een grote hoeveelheid praktische informatie ook uitgebreid aandacht voor cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden.

Mit diesem aktuellen Reiseführer die Inseln Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland und Schiermonnikoog erleben:
 
Obwohl die niederländischen nicht allzu weit von den deutschen Nordseeinseln entfernt liegen, unterscheiden sie sich doch voneinander. Da wären z.B. die niederländischen Inselstädtchen, in denen alte Bausubstanz gehegt und gepflegt wird und somit für eine große Anziehungskraft sorgt. Überhaupt sind die Inseln Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland und Schiermonnikoog allesamt kleine Individualisten – jede ist ein kleines Ländchen für sich. Auf Texel werden Sportler glücklich wie auch Strandgänger und Naturliebhaber. Auf Vlieland dürfen keine Autos verkehren und machen die Insel für Ruhesuchende attraktiv. Auf Terschelling befindet sich der schönste Leuchtturm, Ameland lässt sich am besten mit dem Fahrrad erkunden und Schiermonnigkoog punktet mit dem vielleicht schönsten Strand Europas.
 
Der aktuelle Reiseführer stellt jede der fünf Inseln detailliert vor. Auf einer Überblicksseite werden die Insel-Highlights zusammengefasst und können dann ausführlich in den einzelnen Kapiteln nachgelesen werden. Tipps für kleine Strandräuber sind für Urlauber mit Kindern interessant und viele Restaurantadressen sorgen dafür, dass die Gourmets unter den Reisenden auf ihre Kosten kommen. Aktuelle Informationen zu Freizeitaktivitäten, sei es ein Ausritt auf Ameland, ein Fallschirmsprung auf Texel oder eine Wattwanderung vor Schiermonnigkoog, hält der Reiseführer ebenso parat wie detaillierte Inselkarten und Ortspläne sowie eine kleine Sprachhilfe Niederländisch.

€ 17.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Natuurgids Wadden Natuurwijzer | VVV Terschelling

Rijk geillustreerde natuurgids op A4 formaat: veel weetjes over de natuur op de waddeneilanden met aandacht voor flora en fauna. Naast de vogels worden ook bijvoorbeeld de meest voorkomende schelpen uitgelegd. Een leuk boek voor de oude en jonge natuurvorser. 
 
De makers zelf: Wij nemen u graag mee naar de diversiteit van het Nederlandse Waddengebied. De Waddenzee werelderfgoed en met kwelders, slenken en een rijk leven. Maar ook de Noordzeekust met het strand en haar bewoners en strandvondsten, de bossen, de vogels, de paddestoelen en alles wat leeft. Een eerlijk boek over de rijkdom van flora en fauna in het waddengebied! 
 
Dit 35 pagina's tellend boekje vertelt u aan de hand van vele illustraties alles over de flora en fauna in het waddengebied!

€ 5.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fotoboek Wad | Noordboek

Waar hemel en aarde in elkaar overgaan, waar de zee tweemaal per etmaal land wordt, daar is de wereld van het Wad.
 
Dit fotoboek gaat door waar de film WAD – overleven op de grens van water en land eindigt. Het bevat een sublieme verzameling foto’s van het waddengebied, geselecteerd uit de tienduizenden opnames die filmmaker Ruben Smit en zijn team hebben gemaakt. Dit boek toont het Wad zoals het nog nooit eerder in beeld is gebracht, dankzij speciale camera’s en de nieuwste technieken. Ruben Smit brengt een ode aan het Wad, door dit werelderfgoed tot kunstvorm te verheffen.
 
Dr. Ir. Ruben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. Vanaf 2003 is hij professioneel natuurfotograaf en filmer. Hij won diverse prestigieuze internationale fotoprijzen. Als filmregisseur van natuurfilms maakte hij zijn debuut met De Nieuwe Wildernis (2013) en de gelijknamige tv-serie bij de VARA. In 2016 is Smit uitgeroepen tot nationaal natuurkenner.

€ 35.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

De Bosatlas van de Wadden | Noordhoff

Ontdek de Wadden in al haar facetten
 
Prachtig vormgegeven met luchtfoto’s, infographics en vele honderden unieke Bosatlaskaarten

Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking

Een ontdekkingsreis langs alles wat dit gebied te brengen heeft. Een atlas over wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, scheepswrakken, geschiedenis, dialecten, terpen, volksfeesten, beheer en nog veel meer.

De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking. Honderden kaarten, illustraties en foto’s – van luchtfotograaf Karel Tomeï en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit – geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland.
 
Nergens ter wereld is er zo’n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is één van ’s werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina’s wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied. De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl laten zien waar wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, dialecten, terpen, volksfeesten en nog heel veel meer zich bevinden. En de heldere infographics geven inzichten in eendenkooien en de bijzondere onderwaterwereld die niet alleen bestaat uit flora en fauna.

€ 29.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 5 Knooppuntenkaart Noord Holland, Wadden en Friesland west | ANWB Media

ANWB Fietsknooppuntenkaart 5: Noord-Holland, Wadden en Friesland west
 
De ANWB Fietsknooppuntenkaarten zijn vernieuwd! De ondergrond van de routekaart bevat nu meer detail en de knooppunten zijn beter vindbaar. De kaarten zijn ook extra gebruiksvriendelijk voor kleurenblinden.
 
Met de knooppuntenkaart kies je je eigen route. Elke provincie in Nederland en een aantal provincies in België heeft een fietsnetwerk dat verbonden is met knooppunten. Voor vertrek bepaal je de fietsroute met behulp van de ANWB knooppuntenkaart en schrijft hiervan de nummers op. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart van het fietsroutenetwerk met het nummer. Eenmaal onderweg en toch een andere route willen fietsen? Geen probleem, met hulp van de kaart maak je gemakkelijk een nieuwe route. Je kunt je tocht dus altijd aanpassen naar eigen smaak. 
 
De kaart fungeert als handige routeplanner en heeft een schaal van 1:100.000. Inclusief alle LF-routes (Landelijke Fietsroutes), toeristische informatie en een duidelijke legenda. In totaal zijn er 10 ANWB Fietsknooppuntenkaarten

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 3B Rottumeroog | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 3A Rottumerplaat | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product