Wandelkaart Fietskaart 14 Natuurmonumenten Schiermonnikoog | Falk

Harmonica gevouwen kaart voor de mooiste wandelingen op Schiermonnikoog dat in beheer is van Vereniging Natuurmonumenten.
 
- Schaal 1:21.000
- 3 gemarkeerde wandelroutes
- Alle wandel- en fietspaden in het gebied
- Uitgebreid met toeristische en recreatieve voorzieningen
- Met plaats- en straatnamenregister 

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fotoboek Reisverhaal Slow28 Schiermonnikoog | Zantinga

Prachtig uitgevoerd reisverhaal / fotoboek op liggend A5 formaat met een mooie harde kaft.

Schiermonnikoog is een eiland overladen met details. Achtergelaten patronen van vloedlijnen, het volle kleurenspectrum van de desolate kwelders of het weerkaatsende licht op het leeg lopende wad. De door wind getekende vormen van de duinen, een bulderende zee op de achtergrond. Om deze details in volle glorie in zich op te laten nemen, loopt Erwin Zantinga in 28 uur langs alle 28 strandpalen van het eiland. Met een snelheid van één kilometer, één paal en 150 woorden per uur. Een uitdaging om het langzaam aan te doen in deze tijden van fast food, quick fit en instant koffie.

Met dit fotoboek neemt 'rasavonturier', Groninger en ex-Zwerver Erwin Zantinga je mee langs de rauwe randen van Schiermonnikoog, het donkerste plekje van Nederland.

€ 14.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal Eilandgevoel | Koos Dijksterhuis

Iedere werkdag schrijft Koos Dijksterhuis een kort verhaaltje over de natuur. Uit zijn stukjes blijkt zijn grote liefde voor alles wat leeft. Hij verwondert zich over het ogenschijnlijk gewone, waar vaak een verrassend verhaal achter zit. Zijn mooiste verhalen schreef Koos over het door hem geliefde eiland Schiermonnikoog. Ze volgen in dit boek de seizoenen en geven prachtige inkijkjes in de eilander natuur, waarin Koos in zijn eentje of met anderen ronddwaalt. Op Schiermonnikoog zijn bijna alle landschappen van Nederland te vinden: duinen, strand, wad, zee, kwelder, plas, moeras, bos, weiland, akker, tuin en bebouwing. Er is op Schiermonnikoog ook veel niet: files, parkeerproblemen, massavertier. Er is rust, ruimte en schone lucht. En er zijn eilanders: vriendelijke mensen die badgasten graag zien komen en gaan. Die badgasten zijn fijnproevers. Ze komen zonder auto naar misschien wel het mooiste en fijnste eiland van de wereld. Zoals Koos zegt: het paradijs bestaat niet, maar Schiermonnikoog komt in de buurt!

€ 15.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 2E Oosterduinen | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart Schiermonnikoog | Kaarten en Atlassen.nl

Dit is een topografische kaart van het eiland, tweezijdig bedrukt. Zo ongeveer alle details van het landschap zijn terug te vinden op deze kaart. Bedenk wel dat er geen wandel- en fietspaden daadwerkelik staan ingetekend. Voordeel van deze kaart is dat het eigenlijk de vervanger is van de kaart van de topografische dienst in het verleden: door een nieuwe indeling heb je nu van deze dienst meerdere kaarten nodig, terwijl deze uitgever het mooi op één kaart heeft gedrukt. Wel is de kleurstelling tameljk donker, dat is dan weer jammer .....
 
De topografische kaarten zijn gedrukt op het milieu vriendelijke stone paper. De kaarten zijn waterafstotend en scheurvast. De dubbelzijdige kaart heeft opengeslagen een formaat van 50 bij 70 cm en dichtgevouwen het handzame formaat van 10 bij 16 cm.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product