Wandelkaart 11 Noordoost Groningen Borkum Waddenwandelen | Falk

Enigzins vereenvoudigde kaart op gedetailleerde schaal. Ingetekend zijn alle wandelknoopunten en de routes die deze verbinden. Ook de lange afstands wandelingen als Friese Kustpad en Wad- en Wierdenpad vind je hier op terug. Informatie als campings, restaurants en afstanden staan ingetekend. Een zeer prettig leesbare kaart voor een klein gebied.

 

Harmonica gevouwen wandelkaart voor de mooiste wandelingen in Noordoost Groningen inclusief het wandelknooppuntennetwerk.
 
- Schaal 1:25.000
- Wandelknooppuntennetwerk inclusief afstanden met daarbij aangegeven of het een verhard, onderhard of een laarzenpad is
- 3 beschreven dagwandelingen
- Uitgebreid met toeristische en recreatieve voorzieningen als een evenementenkalender, informatie over de natuurgebieden en 6 VVV tips
- Met plaatsnamenregister 

€ 8.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart Groningen knooppuntenkaart | Buijten Schipperheijn

Onlangs was de fietsersbond in het nieuws met de ontdekking van duizenden kilometers fietspad: Nederland bleek 3 x zoveel fietspaden te hebben als altijd gedacht was. Hun fietsrouteplanner op internet draait op een database waar al die paden in zitten en Buijten en Schipperheijn mocht daar een papieren editie van maken. Het is een reeks van 17 knooppuntenkaarten geworden die een actueel beeld geven van alle fietsmogelijkheden in het land. 

De kaart is dan ook uitstekend geschikt voor het fietsen van knooppunt naar knooppunt, om zo maar wat te zwerven door het land geeft de kaart net te weinig details. 

 

€ 4.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 03 De Sterkste van de Regio Groningen | Buijten Schipperheijn

De actueelste Nederlandkaart met fietsknooppunten! Een vrijwel onverwoestbare kaart bovendien, met handige informatie over campings, veerdiensten etc. Regio Groningen.

 

 • Duidelijk kaartbeeld met royale letter
 • Compleet netwerk van fietspaden en kleine wegen
 • Alle bewegwijzerde fietsknoppunten
 • Landelijke wandelroutes en streekwandelingen
 • Webadressen van alle bed-and-breakfastlocaties en veerdiensten
 • Precieze locaties van monumenten
 • Groot formaat
 • Groot schaal
 • Compact gevouwen
 
Zeer klein opgevouwen formaat van water- en scheurvast papier. Handig voor op de racefiets!
 

An up-to-date cycle map, with wayfinding points clearly marked. This map is virtually indestructible, waterproof and tear-proof. Complete with useful information about camp sites, ferry locations, and long-distance bike routes, this map is a must-have for long and short distance cycling. Its handy pocket size means that it  can fold easily into a handlebar bag.

 • A complete network of bicycle paths and small roads
 • Bicycle way-finding points
 • Walking and hiking paths
 • Web addresses of all bed-and-breakfast locations and ferry services
 • the precise locations of monuments clearly marked
 • Large format
 • Large scale
 • Compact

This map covers the region Groningen.

 

€ 10.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids Alle fietsroutes in de provincie Groningen | Buijten Schipperheijn

De 25 mooiste fietsroutes van het knooppuntennetwerk Voor wie van weidse landschappen en prachtige wolkenluchten houdt, is deze fietsgids een must. Maar Groningen biedt meer dan dat: coulisselandschappen, meren en nieuwe natuur. Geniet van de wierdendorpen, de middeleeuwse kerken en de borgen, molens en musea. In deze gids vindt u: * Uitgebreide historische en toeristische informatie bij 25 boeiende fietsroutes over het knooppuntennetwerk in de provincie Groningen. * Een lijst met fietsverhuuradressen. * Een overzicht van alle gepubliceerde fietsroutes van de regio Groningen, waaronder de te downloaden routes. * Een knooppuntenkaart met de 25 routes incl. locaties van horeca, musea, fietsverhuurbedrijven, etc.

€ 9.90

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 1 Knooppuntenkaart Groningen en Drenthe | ANWB Media

ANWB Fietsknooppuntenkaart Groningen en Drenthe 
 
De ANWB Fietsknooppuntenkaarten zijn vernieuwd! De ondergrond van de routekaart bevat nu meer detail en de knooppunten zijn beter vindbaar. De kaarten zijn ook extra gebruiksvriendelijk voor kleurenblinden.
 
Met de knooppuntenkaart kies je je eigen route. Elke provincie in Nederland en een aantal provincies in België heeft een fietsnetwerk dat verbonden is met knooppunten. Voor vertrek bepaal je de fietsroute met behulp van de ANWB knooppuntenkaart en schrijft hiervan de nummers op. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart van het fietsroutenetwerk met het nummer. Eenmaal onderweg en toch een andere route willen fietsen? Geen probleem, met hulp van de kaart maak je gemakkelijk een nieuwe route. Je kunt je tocht dus altijd aanpassen naar eigen smaak. 
 
De kaart fungeert als handige routeplanner en heeft een schaal van 1:100.000. Inclusief alle LF-routes (Landelijke Fietsroutes), toeristische informatie en een duidelijke legenda. In totaal zijn er 10 ANWB Fietsknooppuntenkaarten.

 

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Historische Kaart Groningen uit 1887 | GRAS

In het laatste kwart van de 19de eeuw werd de stad Groningen eindelijk verlost van haar vestingwallen. Eindelijk, want lange tijd moest de vesting onaangeroerd blijven. Groningen was immers een vestingstad en had een belangrijke rol in de landsverdediging. Dat kwam de veiligheid misschien ten goede, voor de ontwikkeling van de stad was het ongunstig. Buiten de vesting mocht niet gebouwd worden, en binnen de vesting nam het aantal inwoners toe. Dat zorgde niet bepaald voor een prettige, schone woonomgeving.

De Kaart van Casparie en Scholtens en Zoon uit 1887 is een van de eerste stadsplattegronden die de stad toont zonder haar vesting... al is de structuur van die vesting nog goed zichtbaar. De plattegrond toont een stad in ontwikkeling: rond het oude centrum, op de plek van de voormalige vestingwallen, ontwaren we verschillende bouwterreinen. Ook is de eerste nieuwe villabouw langs de singels en het Zuiderpark zichtbaar. Het Noorderplantsoen is al geheel ingetekend, al was de aanleg in werkelijkheid nog in volle gang. Ook laat de kaart zien hoe de stad inmiddels opgenomen is in het landelijke treinnetwerk. Er lopen spoorlijnen naar Leeuwarden en Zwolle.

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Historische Kaart Groningen 1674 | GRAS

De Belegringh van Groeningen 1674 ~ Romeyn de Hooghes gravure

De 28e augustus gaat in Groningen nooit ongemerkt voorbij: de feestdag herinnert Groningers aan het beleg van de stad in 1672 door de Duitse Bisschop Berend van Galen. Die beschadigde met zijn bommen de stad stevig, maar kreeg het niet voor elkaar deze ook echt te veroveren. Dit jaar brengt GRAS speciaal op Bommen Berend een speciale stadsplattegrond opnieuw uit: een vroeg staaltje oorlogsverslaggeving van Romeyn de Hooghe (1645 - 1708). Hij maakte een gravure van de stad die opnieuw is ingekleurd en 'hertaald' naar iets moderner (en begrijpelijker) Nederlands.

De Hooghe was een veelzijdig kunstenaar die in de 17de eeuw furore maakte als tekenaar, karikaturist, schilder, iconograaf, goudsmid, emailleur, boekillustrator, uitgever van kaarten, advocaat en schrijver van historisch-politieke werken. Hij is bekend van het vastleggen van vele historische gebeurtenissen en als illustrator van diverse boeken. De Hooghe was in zijn tijd niet onbesproken. Zo werd hij in 1690 verdacht van 'ergerlijk levensgedrag' en 'de verkoop van erotische prenten aan de jeugd'. De heruitgave van GRAS van zijn 'Belegringh van Groeninge' is overigens heel kuis.

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Hannekemaaierspad Bakkeveen Lemmer | Hannekemaaierspad

Achtergrond traject Bakkeveen - Lemmer

Het traject van het Hannekemaaierspad in dit boekje loopt van Bakkeveen naar Lemmer. De route gaat langs enkele, soms bijna verlaten gebieden, waar grootschalig veen gewonnen is.

De tocht gaat over de oude zandruggen, waar Bakkeveen en Heerenveen op liggen. Het riviertje de Tjonger/Kuinder vormde in het verleden een belangrijke vervoersader, ook voor de Hannekemaaiers, die vaak per trekschuit reisden.

Het eindpunt Lemmer was voor de turfvaart een belangrijke havenplaats. Hier stapten veel Hannekemaaiers van en op de boot.

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Langs dorpen rondom de stad Groningen | Groningen Loopt

In Groningen is verrassend veel te zien en te beleven. Met Groningen loopt! zijn de mooiste routes beschikbaar, met diverse toeristische informatiepunten.

€ 8.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandkaart Provincie Groningen topografische wegenkaart met ophangsysteem, 100 x 100 cm | 12 Provinciën

Zeer duidelijke provinciekaart van Groningen. Deze kaart is afgeleid van de topografische kaart waarbij na bewerking enkele details zijn weggelaten om het leesbaar te maken. Toegevoegd zijn enkele toeristische symbolen.

Het ophangsysteem bestaat uit uit twee donker plastic strips waar  de kaart tussen is geklemd. Met het dikke, gelamineerde papier waar de kaart op gedrukt is, wordt het een mooi geheel. Schaal is 1:100.000.

€ 57.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 01 Groningen met Lauwersmeer | Falk

Alle fietspaden in Groningen. Uitgebreid met het Fietsknooppuntennetwerk en LF Routes.

- 4 Thematische Fietsroutes
- Toeristische informatie
- plaatsnamen register
- overzicht van alle VVV Vestigingen

Nog niet zolang geleden waren de Falk / VVV kaarten een begrip: goed leesbaar, bijgewerkt, voorzien van alle noodzakelijke toeristische symbolen als campings, restaurants en bezienswaardigheden.

Eindelijk zijn er dan nieuwe versies van deze kaartenserie, op dezelfde schaal van 1:50.000 maar nu met een grotere uitsnede. Naar onze mening zijn dit de beste algemene vrijetijdskaarten: ideaal voor fietsen, ook redelijk als wandelkaart te gebruiken en ze bestrijken een groot gebied. Absoluut een aanrader voor iedereen die Nederland goed wil leren kennen.

 

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Hannekemaaierspad Nieuweschans Groningen | Hannekemaaierspad

Het traject van Nieuweschans naar Groningen is gebaseerd op de reis die ca 1650 gemaakt werd. Veel trekarbeiders namen toen de trekschuit of snik. Het Winschoterdiep was toen net aangelegd. De trekschuit vormde een soort OV met dienstregeling en haltes. De verbinding tussen Groningen en Winschoten kwam al snel op gang. Later werd Nieuweschans de halte bij de grens. Het eerste stuk van dit traject is gebaseerd op de verbinding over de weg langs een aantal schansen. Het enige stukje originele route is de Oudeweg bij Oudeschans. Deze paar honderd meter pad beschouwt Stichting Hannekemaaierspad als cultureel erfgoed.

Handig boekje in ringband met duidelijke kaarten en een degelijke routebeschrijving. 

€ 10.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Pelgrimsroute Het Jacobspad Pelgrimspad Uithuizen Hasselt | Stichting Jacobspad

Let op: deze derde druk is een bijdruk (in 2015)  van de eerste versie uit 2008, aangevuld met enkele noodzakelijke aspecten als de afstanden van de dagetappes in de tekst naast de kaartjes en wat correcties. De route van de laatste etappe naar Hasselt is geheel vernieuwd. Verder is er niets veranderd: het blijven wat schetsmatige kaartjes met niet al te veel praktische informatie. De beschrijving is daarentegen wel goed, zo ook de bewegwijzering in het veld. Goed werk van de vele vrijwilligers!
 
Bedevaarten zijn van alle tijden. Een van de bekendste bedevaartsplaatsen is Santiago de Compostela. Het Jacobspad maakt deel uit van de pelgrimsroute naar deze Spaanse plaats. Vanuit Nederland vertrekken jaarlijks zo’n duizend pelgrims voor een tocht via de Camino naar ‘de Heilige Jacobus in het Sterrenveld’.
 
De routegids is de onmisbare leidraad voor onderweg. De pelgrimsroute door de provincies Groningen, Drenthe en deels Overijssel (tot Hasselt) wordt hierin nauwkeurig beschreven en op routekaarten weergegeven.
In deze routegids is de route in twee richtingen beschreven. Bovendien is de route volledig bewegwijzerd.
De route is geschikt voor zowel wandelaars als fietsers. Hier en daar wijkt de fietsroute af van de wandelroute in verband met de begaanbaarheid en toegankelijkheid van de verschillende paden. 
 
 

€ 16.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal Stemmen van Groninger Dijken | Aafke Steenhuis

Een dijk is een grens, een overgang tusen water en land, zout en zoet, buiten en binnen, dreiging en veiligheid, hemel en aarde.
Een dijk is een lichaam waarop je ligt te dromen. Op een dijk ben je groot en klein tegelijk. Aan alle kanten overzie je het landschap, maar ben je ook een stipje onder de wijde hemel.
Aafke Steenhuis, die vrijwel haar hele leven op dijken heeft gewoond, schrijft over oude slaperdijken in de Groningse Ommelanden. Ze vertelt over de monniken die de dijken bouwden en praat met boeren en landarbeiders die er nu wonen, cafébazen, vissers, sluiswachters, schilders, borgvrouwen en dichters, en brengt éen van de oudste en mooiste landschappen van Europa in beeld.

€ 15.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Historische Kaart Atlas van Kooper Oude kaarten van de provincie Groningen | Profiel

Kaarten en atlassen vormen een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. Ze wijzen ons de weg van A naar B, naar mooie plekjes, geven ons inzicht in het landschap of tonen de grenzen tussen hier en ginder, mijn en dijn. Van zowel de provincie als de stad Groningen worden al bijna vijf eeuwen kaarten gemaakt. Ze zijn een afspiegeling van de veranderingen die plaatsvonden in het landschap, zoals inpolderingen, verveningen, kanalenaanleg en stadsuitbreidingen. Wie wil weten hoe de wereld van Groningen er in vervlogen tijden uitzag, kan niet om oude kaarten en plattegronden heen.

Twee jaar geleden bracht de Kunstcommissie van de provincie Groningen een tentoonstelling over werken van de schildersgroep De Ploeg die in bezit waren van de provincie. Cartograaf Auke Hummel, lid van de Kunstcommissie, ontdekte behalve deze schilderijen ook een grote verzameling oude kaarten. Hummel heeft zich ingespannen om deze oude cartografische werken in een atlas uit te geven. Het betreft vooral de collectie van de bekende waterstaatsingenieur Johan Kooper (1876-1939), die in de periode tussen de beide wereldoorlogen hoofdingenieur-directeur van de Provinciale Waterstaat van Groningen was. In 1939, het jaar waarin hij overleed, verscheen van zijn hand het standaardwerk Het waterstaatsverleden van de provincie Groningen. Op basis van oorkonden, bodemonderzoeken en opmetingen schetste Kooper daarin de waterstaatsgeschiedenis van de provincie Groningen vanaf de late Middeleeuwen tot in zijn tijd.

Kooper had zijn werk niet kunnen schrijven zonder daarbij ruimschoots gebruik te maken van zowel gedrukte als manuscriptkaarten. In een bijlage vermeldde hij welke kaarten dat waren. De gedrukte kaarten en enkele plattegronden werden door hem bijeengebracht in het boek Oude kaarten van de provincie Groningen. Het is dit voor Kooper onmisbare bronnenmateriaal dat als uitgangspunt heeft gediend voor de in de maand mei te verschijnen atlas van Groningen. Noorderbreedte-redacteur Meindert Schroor beschrijft aan de hand van de meer dan zeventig kaarten het verhaal over de geografische ontwikkeling van de provincie Groningen.

€ 47.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 22 Fietsknooppuntenkaart Groningen en Drenthe | Falk

Een andere serie van fietskaarten van Falk. Vergeleken met de 'gewone' fietskaart van Falk op schaal 50.000 biedt deze kaart met schaal 90.000 een duidelijk groter gebied. Dat is zeker een voordeel als je wat meer gaat fietsen. Door de wat grotere schaal vallen wel wat details weg, maar als je je houdt aan de fietsknooppunten is deze kaart uitstekend te gebruiken. Je eigen weg vinden op andere kleinere wegen of fietspaden wordt wel wat moeilijker.   
 
Deze fietsknooppunten kaart van Groningen en Drenthe helpt je bij het uitstippelen van een fietstocht door deze regio.
 
Of je nu fietst langs de kust, door de stad Groningen of door de Drentsche Aa, met behulp van deze kaart weet je altijd waar je je bevindt.
 
D.m.v. de fietsknooppunten vind je gemakkelijk je weg.
 
De fietskaart is voorzien van de fietsknooppunten, het fietsknooppunten netwerk, een plaats- en straatnamen register en de historische 'Jacob van Lennep' route.
 
Deze fietsroute neemt je mee in de voetsporen van Jacob van Lennep en zijn studiegenoot Dirk van Hogendorp tijdens hun "inspectietocht" door het Nederland van 1823. De route voert zoveel mogelijk door de plaatsen en langs de bezienswaardigheden die de twee reizigers hebben bewonderd en opgetekend in hun reisverslag.

€ 6.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 05 Drenthe oost Hondsrug | ANWB Media

De kaarten hebben een gedetailleerd kaartbeeld en tonen alles voor de fietser: alle fietspaden, verhard en onverhard, fietsknooppunten, afstanden tussen knooppunten, paddestoelennummers, fietsverhuur en fietspontjes. Dit wordt nog aangevuld met uitgebreide toeristische informatie: van musea tot campings, van hunebedden tot kastelen. De kaarten zijn gedrukt op stevig 'landkaartenpapier'.
 
Met alle fietsknooppunten, LF routes en de tussenliggende afstanden
Alle paddestoelnummers en fietspaden
Met straatnamen
Met uitgebreide toeristische informatie
 
Helaas heeft de ANWB deze kaarten niet uitgebracht op scheur- en watervast papier !

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 01 Groningen Lauwersmeer | ANWB Media

De kaarten hebben een gedetailleerd kaartbeeld en tonen alles voor de fietser: alle fietspaden, verhard en onverhard, fietsknooppunten, afstanden tussen knooppunten, paddestoelennummers, fietsverhuur en fietspontjes. Dit wordt nog aangevuld met uitgebreide toeristische informatie: van musea tot campings, van hunebedden tot kastelen. De kaarten zijn gedrukt op stevig 'landkaartenpapier'.

Met alle fietsknooppunten, LF routes en de tussenliggende afstanden
Alle paddestoelnummers en fietspaden
Met straatnamen
Met uitgebreide toeristische informatie

Helaas heeft de ANWB deze kaarten niet uitgebracht op scheur- en watervast papier !

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids 9 1 LAW Pieterpad deel 1 noord | Wandelnet

Routegids met gedetailleerde topografische kaarten waar de route duidelijk op ingetekend is. Daarnaast alle noodzakelijke informatie als openbaar vervoer en overnachtingsadressen.

Pieterburen-Vorden, lengte : 233 km

Het beroemdste pad van Nederland voert van 'top tot teen'. Het begint aan de Groninger Waddenkust en gaat via het terpenlandschap naar de stad Groningen. De Hondsrug brengt de wandelaar op het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug wordt de Graafschap bereikt.

€ 19.45

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids 10 LAW Noaberpad | Wandelnet

Routegids met gedetailleerde topografische kaarten waar de route duidelijk op ingetekend is. Daarnaast alle noodzakelijke informatie als openbaar vervoer en overnachtingsadressen.
Traject : Nieuweschans-Kleef, lengte : 432 km

Het Noaberpad is vernieuwd. Met dit pad loopt u door de mooiste gebieden van Nederland en Duitsland. U maakt al wandelend kennis met vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, coulissenlandschap in Twente, boerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland. En natuurlijk met de bewoners, de noabers, voor wie de grens eigenlijk nooit bestaan heeft.

€ 20.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 3C Pieterburen | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Andel Den Broek Den Andel Kloosterburen Pieterburen Westernieland

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 3D Usquert | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Rottum Usquert Warffum

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 3G Uithuizen | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Uithuizen Uithuizermeeden Roodeschool Zijldijk Eppenhuizen

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids Rondje Groningen Fietsroutes en picknick recepten | Verba

Fietsen wordt steeds populairder! Het is een fantastische mogelijkheid om Nederland beter te leren kennen. Groningen is een fietsprovincie bij uitstek. De beschreven routes voeren u door de mooiste Groningse natuurgebieden, langs wierden en over het vlakke land, langs watergebieden en historische plaatsen. Maar..fietsen maakt hongerig. Daarom zijn ook een aantal heerlijke picknickrecepten opgenomen.

€ 7.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7A Ezinge | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Den Ham Eenrum Ezinge Feerwerd Garnwerd Leens Mensingeweer Saaxumhuizen Schouwerzijl Warfhuizen Wehe-den Hoorn Zuurdijk

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7B Bedum | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Adorp Baflo Bedum Kantens Middelstum Noordwolde Onderdendam Rasquert Sauwerd Stitswerd Thesinge Tinallinge Toornwerd Westerwijtwerd Winsum

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7C Hoogkerk | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Aduard Enumatil Leek Lettelbert Leutingewolde Matsloot Midwolde Nietap Oostwold Roderwolde Tolbert

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7D Groningen | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Eelderwolde Groningen Garmerwolde Haren Onnen Waterhuizen Wierum Zuidwolde

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7E Loppersum | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Eenum Garrelsweer Garsthuizen Huizinge Leermens Lellens Loppersum Oosterwijtwerd Overschild Sint-Annen Startenhuizen Stedum Ten Boer Ten Post Westeremden Winneweer Wirdum Woltersum Zeerijp t Zandt

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7F Delfzijl | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Appingedam Delfzijl Farmsum Godlinze Holwierde Krewerd Losdorp Meedhuizen Steendam Tjuchem

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7G Hoogezand | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Foxhol Froombosch Harkstede Kolham Kropswolde Lageland Luddeweer Sappemeer Scharmer Slochteren Westerbroek Woudbloem Zevenhuizen

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 7H Noordbroek | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

Gebied: Hellum Noordbroek Schildwolde Siddeburen Wagenborgen Zuidbroek t Waar

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 12A Norg | Kadaster

Alteveer Amerika Een Foxwolde Langelo Norg Peest Peize Roden Roderesch Steenbergen Westervelde Zuidvelde

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 12B Vries | Kadaster

Bunne De Pol De Punt Donderen Eelde Glimmen Oudemolen Paterswolde Tynaarlo Ubbena Vries Winde Yde Zeegse Zeijen

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 12E Zuidlaren | Kadaster

Anloo Annerveenschekanaal De Groeve Kiel-Windeweer Kropswolde Midlaren Noordlaren Oud-Annerveen Schipborg Spijkerboor Zuidlaarderveen Zuidlaren

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 12F Veendam | Kadaster

Borgercompagnie Eexterveen Eexterveenschekanaal Meeden Muntendam Tripscompagnie VEENDAM Wildervank

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 12H Gasselternijveen | Kadaster

Bronneger Bronnegerveen Buinen Buinerveen Drouwenermond Drouwenerveen Gasselternijveen Gasselternijveensche-mond Gieterveen Nieuw-Buinen Nieuwediep Stadskanaal

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 13A Winschoten | Kadaster

Winschoten Westerlee Oude Pekela Blijham Nieuwe Pekela Wedde Alteveer Onstwedde

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

 

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 18A Ter Apel | Kadaster

Musselkanaal Valthermond Ter Apel Nieuw-Weerdinge Roswinkel Emmer-Compascuum

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.

Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief.

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Waterkaart Nieuwe Vaarkaart Groningen | NL Waterland

De Nieuwe Vaarkaart is een gedetailleerde waterkaart, ontworpen op een overzichtelijk kaartondergrond. De waterkaart is voorzien van alle vaartechnische informatie, zoals betonning, bruggen (incl. doorvaarthoogtes), sluizen, waterdieptes, jachthavens, aanlegplaatsen, trailerhellingen. Daarnaast is er relevante landinformatie zoals kerktorens, natuurgebieden en plaatsen.

Een waterkaart voor het overzicht en plannen, de detailinformatie op de app. Dat is de waterkaart Groningen van NLWaterland. Ideaal voor iedereen die graag vaart met een smartphone of tablet, maar houdt van overzicht op papier.
 
 • Schaal 1:100.000
 • Incl. app van heel Nederland t.w.v. 39,95 (12 maanden)
 • Scheur- en watervast
 • Meest actuele (vaartechnische)data op de app. Incl. openingstijden bruggen/sluizen etc.
 • Incl. highlights en bezienswaardigheden van Groningen
 • In 4-talen te gebruiken

€ 16.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids Fietserpad deel 1 | Falk

Dit is het eerste deel van het Fietserpad en volgt etappe 1 tot en met 5 van Groningen naar Gelderland.

Volg etappe 1 tot en met 5 van het Fietserspad met deze gids en ervaar alle moois van het Pieterpad vanaf je pedalen. Dit eerste deel van de meerdaagse fietsroute neemt je mee vanaf de Groninger Waddenkust naar het groene landschap ten zuiden van Doetinchem. De gids staat boordevol boeiende bezienswaardigheden, gezellige horecagelegenheden en nog veel meer leuks dat je niet mag missen.

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal De Graanrepubliek | Frank Westerman

De Graanrepubliek is het verhaal van de twintigste eeuw, gesitueerd in het grimmigste stukje Nederland. In het voetspoor van de machtige landbouwhervormer Sicco Mansholt reist de lezer mee van de executieverkoop van de hoeve Torum in 1922 via het verzet in de Wieringermeer naar het naoorlogse Brussel en Berlijn, om weer uit te komen bij de kleidorpen achter de Waddendijk.
Jaren later keert Frank Westerman terug naar het decor van zijn moderne klassieker. Hij pakt de draad op bij het apocalyptische einde: de onderwaterzetting van een van de rijkste landbouwgebieden van Europa. In deze editie, uitgebreid met het hoofdstuk ‘De blauwe revolutie’, nemen de verhaallijnen uit de twintigste eeuw een actuele, dramatische wending.

Frank Westerman (1964) is auteur vanmeervoudige bekroonde titels alsIngenieurs van de Ziel en El Negro en ik (GoudenUil 2005), en het recentelijk verschenen Ararat. Eerder werkte hij als correspondentin Belgrado en Moskou. Zijn literairewerk verschijnt momenteel in een tientaltalen. De oorspronkelijke uitgave van De graanrepubliek (1999) werd genomineerdvoor zowel de Generale Bank Literatuurprijsals de Gouden Uil en is bekroond metde Dr. Lou de Jongprijs voor eigentijdsegeschiedschrijving. Er zijn ruim 75 000exemplaren van verkocht.

€ 15.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 11 Staatsbosbeheer Westerwolde | Falk

Gedetailleerde kaart met daarop alle straten, bospaden en fietspaden. De kaart bevat vele wandelroutes van onder andere natuurmonumenten en staatsbosbeheer, waaronder de bekende paaltjesroutes. Ook alle andere toeristisch belangrijke punten staan nadrukkelijk weergegeven: campings, restaurants, zwembaden .. noem maar op! Het gebied is zo uitgesneden dat de titel prima de lading dekt: de ideale wandelkaart en fietskaart voor de vakantie.
Plaatsen: Vlagtwedde - Bourtange - Sellingen - Onstwedde - Oude Pekela - Nieuwe Pekela - Ter Apel - Stadskanaal - Hasselbrock - Bellingwolde-Zuid Rhederbrug

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids Het Fietserpad | Elmar

Het Pieterpad op de fiets, 574 km. van Maastricht naar het Wad beschreven. De toeristische info is uitstekend, de routebeschrijving wat minder; kaartjes zitten per hoofdstuk verspreid.

Het Fietserpad is een variant op het Pieterpad en voert u door de mooiste en meest gevarieerde landschappen van Nederland. Aan de hand van 31 gedetailleerde kaartjes vindt u eenvoudig de ruim 570 km lange weg vanaf het zuidelijkste puntje van Nederland tot aan de rand van de Waddenzee. De tocht is lang genoeg voor een week fietsplezier, maar ook voor zo nu en dan een dagje uit. De toegankelijke teksten over al wat u onderweg passeert maken deze fietstocht tot een ontspannende ontdekkingsreis in eigen land. De informatie over campings, hotels en VVV's langs de route completeren deze bijzondere uitgave.

Onhandig zijn de kaartjes die verspreid door het boek zitten: niet los verkrijgbaar!

€ 18.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Waterkaart 02 ANWB Waterkaart Noord Groningen | ANWB Media

De ANWB Waterkaarten zijn geheel vernieuwd, de kaarten bedekken nu geheel Nederland, inclusief de Wadden en de Nederlandse Kust.
Hierdoor is de indeling veranderd en hebben de kaarten geen letters meer maar cijfers.
De kaarten zijn geactualiseerd, hebben een vernieuwde ondergrond en zijn gemaakt van water- en scheurvast papier.
 
Geen schipper gaat in Nederland het water op zonder de hulp van deze betrouwbare cartografische en nautische informatie van de ANWB, onmisbaar onderweg als je gaat varen!
 
Scheur- en Watervast!
Deze waterkaat bevat:
- betrouwbare, gedetailleerde nautische kaartinformatie
- brugnummers die verwijzen naar Wateralmanak 2
- maximum diepgang
- inzetkaarten belangrijkste havens en plaatsen
- maximum vaarsnelheden
- uitgebreide legenda

€ 16.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Waterkaart 03 ANWB Waterkaart Zuid Groningen | ANWB Media

De ANWB Waterkaarten zijn geheel vernieuwd, de kaarten bedekken nu geheel Nederland, inclusief de Wadden en de Nederlandse Kust.
Hierdoor is de indeling veranderd en hebben de kaarten geen letters meer maar cijfers.
De kaarten zijn geactualiseerd, hebben een vernieuwde ondergrond en zijn gemaakt van water- en scheurvast papier.
 
Geen schipper gaat in Nederland het water op zonder de hulp van deze betrouwbare cartografische en nautische informatie van de ANWB, onmisbaar onderweg als je gaat varen!
 
Scheur- en Watervast!
Deze waterkaat bevat:
- betrouwbare, gedetailleerde nautische kaartinformatie
- brugnummers die verwijzen naar Wateralmanak 2
- maximum diepgang
- inzetkaarten belangrijkste havens en plaatsen
- maximum vaarsnelheden
- uitgebreide legenda

€ 16.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Rondje wandelen in Groningen | Lantaarn

11 prachtige wandelingen door het Groningse landschap en 6 heerlijke recepten om klaar te maken en mee te nemen voor onderweg. De afstand van de wandelroutes variëren tussen de 8 en 36 kilometer vanaf verschillende startplaatsen. Bij een aantal routes is het mogelijk om te kiezen voor een korte of een lange versie van de route. De routebeschrijving wordt hier en daar afgewisseld met een stukje extra informatie over de natuur of de geschiedenis van waar u zich op dat moment bevindt. Neem het boek mee tijdens uw wandeltocht en geniet nog meer van de omgeving.

€ 7.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandkaart Beckeringhkaart, 70 x 50 cm | Profiel

 

De kaart van Theodorus Beckeringh, 'Nova Totius Provinciae Groningo-Omlandiae Tabula', 'Nieuwe kaart van de gehele provincie Groningen en Ommelanden', is de meest uitgebreide en gedetailleerde kaar van de provincie Groningen in de 18e eeuw.
Voor de vervaardiging van de kaart reisde Beckeringh door de gehele provincie Groningen. Dit leverde nauwkeurige metingen op. Tevens baseerde de tekenaar zich op diverse oude schetskaarten. 
Schaal ca. 1:85.000
Aan beide zijden van de kaart staan afbeeldingen van 24 Groninger borgen, ook wel adelhuizen genoemd.
 

€ 12.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Veelzijdig Groningen in 30 wandelroutes | Groningen Loopt

In samenwerking met de Vereniging Groninger Dorpen is er sinds tijden weer eens een nieuw wandelboek over de provincie Groningen verschenen: Veelzijdig Groningen! Het zijn maar liefst 30 wandelroutes tussen de 10 en 26 km verspreid over de hele provincie. Goed beschreven met duidelijke kaarten en enige achtergrondinformatie over de omgeving. Bijna alle routes zijn of in te korten of soms zelfs aan elkaar te koppelen en ze zijn niet bewegwijzerd. Je loopt dus niet op zondag in de file een paaltjeswandeling! De uitvoering van de bundel is helaas wat onhandig: hij is behoorlijk dik geworden met een grote spiraalbinding, geplastificeerd papier en uitklapbare kaarten. Een enkele wandeling kun je er niet uithalen; de dikte zit dan ook aardig in de weg tijdens het wandelen. Dit neemt niet weg dat de routes verrassend zijn en vaak nog niet anders op deze manier beschreven. Wij Zwervers zijn dan ook positief over deze nieuwe wandelgids van Veelzijdig Groningen!

Er zijn maar liefst 30 afzonderlijke wandelroutes beschikbaar in alle windstreken van de provincie Groningen. Een uitgave van de Vereniging Groninger Dorpen.

Aan vrijwel alle routes zijn ondernemers verbonden als toeristisch informatiepunt. Bij hen kunt u terecht voor informatie over de omgeving en leuke arrangementen.

De routes zijn ontwikkeld op basis van het oude struunrouteconcept, samen met de aanliggende dorpen en nu ook met ondernemers. De VGD (Vereniging Groninger Dorpen) en Stichting DBF werken samen aan de uitvoering van dit project. Groningen Loopt is de opvolger van de bekende Struunroutes.

 

€ 18.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fotoboek Groningen van boven | Passage

Dit boek presenteert de mooiste luchtfoto's van de provincie Groningen. De begeleidende teksten zijn in het Nederlands én in het Engels, want Groningen van boven heeft nadrukkelijk internationale allure.
 
Formaat: vierkant 22 x 22 cm.
 
De indeling van het boek is thematisch. Zo komen natuur, wonen, werk en ontspanning aan de orde. De prachtige luchtfoto's geven letterlijk en figuurlijk een caleidoscopisch beeld van Groningen. Maar ook is er aandacht voor problemen en uitdagingen waar de provincie voor staat, zoals krimp en aardbevingsschade. Bovenal wordt dit een prachtig kijkboek over de provincie, voor binnen- en buitenland.

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenatlas Topografische atlas Groningen | 12 Provinciën

De Atlassen geven u een up-to-date beeld van onze gehele provincie. De schaal is slechts 1:25.000 (1 cm = 250 meter). Die schaal is zo duidelijk dat landschappen tot leven komen. Want u ziet in deze Atlas alle vrijstaande woningen staan, ieder huizenblok, het grondgebruik, enzovoort. Zelfs de kleinste weggetjes en slootjes zijn in deze Atlas zichtbaar.
 
De schaal is slechts 1:25.000 (1 cm = 250 meter). Die schaal is zo duidelijk dat landschappen tot leven komen. Want u ziet in deze Atlas alle vrijstaande woningen staan, ieder huizenblok, het grondgebruik, enzovoort. Zelfs de kleinste weggetjes en slootjes zijn in deze Atlas zichtbaar.
 
Fiets-, wandel- en autotochten
De Atlas telt maar liefst 105 topografische kaarten. De kaarten zijn gemaakt door de Topografische Dienst / Kadaster, en dus spatzuiver en in full-colour. 
 
Kilometerraaipalen, grondduikers en ravelijnen
Eén van de belangrijkste functies van de topografische kaart is oriëntatie: waar ben ik, hoe kom ik daar en hoe ziet mijn omgeving eruit? Om deze vragen te kunnen beantwoorden staan alle belangrijke objecten met een symbool op de kaarten. De uitvoerige legenda legt uit wat die symbolen allemaal betekenen. Zo wordt het mogelijk om waterwegen, voetpaden en tankstations in de kaart eenvoudig te herkennen.
 
 

€ 29.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Kerstvloed 1717 Wandeltocht | Profiel

Wandelroute van Termunterzijl naar Vierhuizen.

In deze wandelgids maakt u kennis met de vele sporen die het Groninger Landschap in zich bergt over de Kerstvloed van 1717, ontdekt u de culturele en landschappelijke rijkdom van dit gebiek langs de kust van de provincie Groningen. De route komt overeen met 'De Tocht om de Noord' van de Eems tot het Lauwersmeer, waaraan op 23 en 24 september 2017 5000 wandelaars meededen. Onderweg krijgt u tips over de vele bezienswaardigheden in de dorpen en hun omgeving.

De toepassing van augmented reality (VEEEW ) in de wandelgids zorgt voor een extra beleving voor lezer en wandelaar. Dit gebeurt in samenwerking met de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s, de TochtomdeNoord en de partners rond Expeditie Kerstvloed 1717 onder regie van Verhalen van Groningen.
 
Door met de VEEEW-app illustraties te scannen, herkenbaar aan het logo van VEEEW, krijgt de betekenis van het waterbeheer en het belang van dijkbewaking een extra dimensie. Foto’s en illustraties van een borg, museum, restaurant of landschap krijgen een belangrijke meerwaarde, door video’s, animaties en beelden te laten zien. En het is leuk onderweg getipt te worden waar een kopje koffie kan worden gedronken.

€ 4.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fotoboek Reisgids Het Hunzedal | Drents Landschap

Twintig jaar geleden kreeg Het Drentse Landschap de kans om de Hunze aan te pakken. Natuur was in het Hunzedal in geen velden of wegen te bekennen. Stichting Het Drentse Landschap ontdekte dat het anders kon.
 
Stichting Het Drentse Landschap geeft dit lijvig boek over de Hunze en het Hunzedal uit. Het boek brengt in beeld hoe dit gebied in nauwelijks twintig jaar tijd spectaculair veranderde van één grote aardappelakker in ongekend rijke natuurgebieden. Het Hunzedal geeft een overzicht van de geschiedenis van de Hunze en hoe de natuurontwikkelingsprojecten dit deel van Drenthe een nieuw leven gaven. Het Hunzedal laat de lezer kennismaken met tal van bijzondere planten en dieren die terug zijn van weggeweest in en rond de Hunze.
 
Het Hunzedal is een uniek boek over de fascinerende geschiedenis van een beekdallandschap. De meeste foto’s zijn gemaakt door Geert de Vries. Bertus Boivin schreef de teksten en Gacreatief deed de vormgeving. Samen met hen zaten in de redactie namens Het Drentse Landschap voormalig directeur Eric van der Bilt, sectorhoofd Natuur en Landschap Uko Vegter en sectorhoofd Communicatie Sonja van der Meer
 
 
 

€ 24.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Het spoor volgen van Leek naar Westerbork | Historische Kring Leek

Een wandelroute van Leek naar Westerbork. Het is een blijvend eerbetoon aan de 61 uit Leek weggevoerde en omgebrachte joden tijdens de tweede wereldoorlog. Het is een route van 110 km in 10 etappes. In het routeboekje worden naast de routebeschrijving en kaartjes ook foto’s opgenomen van zoveel mogelijk weggevoerde joden en ook hun achtergrondgeschiedenis komt aan bod.

€ 14.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

De atlas van Acker Stratingh | Barkhuis

In 1836 is een geologische kartering uitgevoerd van de 57 gemeenten in de provincie Groningen. De resultaten van deze kartering op schaal 1 : 50.000 zijn bewaard gebleven. Een Geologische kaart van Groningen kwam in 1837 gereed - twintig jaar voordat Staringhs geologische kaart van Nederland verscheen. Het is ook een monumentenkaart waarop de ligging en hoogte van 120 wierden in Groningen voorkomen. Waterafvoer en de grenzen van de zijlvestenijen zijn andere thema's die op de kaart aandacht krijgen.
 
Ook van eerdere geologische karteringen zijn kaarten bekend, zoals een geologische reliëfkaart van de provincie uit 1827. Alle kaarten worden in de atlas beschreven en afgebeeld. Een gevouwen exemplaar van de geologische kaart van 1837 op ware grootte is in de atlas opgenomen. Ter inleiding wordt beschreven hoe de kaart tot stand is gekomen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het wierdenonderzoek in het begin van de 19e eeuw en de verdere ontwikkeling van de geologische en bodemkartering in Nederland.
 
De kaarten uit de periode 1825-1839 nemen een unieke plaats in binnen de geschiedenis van de ‘geocartografie'. Ze behoren - wereldwijd - tot de vroegste bodemkaarten die we kennen.

€ 49.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids 100 Groningen | Mo'Media

In de provincie Groningen is van alles te beleven. Natuurlijk in de bruisende studentenstad Groningen, maar ook daarbuiten. In de kuststreek vind je het waddenlandschap, polders en uitgestrekte akkers. 
Een vlak land waar je zo ver kan kijken als je maar wilt en waar de luchten geen moment hetzelfde zijn. In deze ommelanden vind je nog ruimte en stilte. Meer ten zuiden van de stad kun je recreëren in de bosgebieden en op de meren. Naast de HIGHLLIGHTS van de regio vind je in deze gids ook veel bijzondere adresjes. Met de 100% APP voor je smartphone volg je bovendien live je weg door Groningen.
 
Incl. 
- uitneembare wegenkaart
- handige autoroutes
- losse routekaarten door stad & natuur
- gratis 100% app voor je smartphone (iphone & android)

 

€ 19.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal 10 jaar Wandelfestival Tocht om de Noord (2006 2015)

Jubileumboek van de Tocht om de Noord. Met leuke verhalen en feitjes van de afgelopen 10 jaar. Ook is het boek gevuld met foto's die een goede impressie geven van de Tocht om de Noord.

€ 7.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Survivalgids Earthquake Survival | Waterford Press

Earthquakes strike with devastating force and often without warning. Approximately 41 US states are at risk of moderate to severe earthquakes, and amazingly, these states are located in every region of the country. Based on international protocols, Earthquake Survival focuses on what people can do before, during and after an earthquake to protect themselves and their property. Also included in each guide are smartphone QR codes that link to the websites of various emergency services agencies. Laminated for durability, this portable guide is an ideal source of quick and accurate information

€ 9.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fotoboek Groningen water, zand en klei | MooiePlatenMakers

Het boek is een reis in beelden door de geschiedenis van Groningen, beleefd vanuit het water. Het vertelt het verhaal van Groningen zoals het is ontstaan uit water, zand en klei. Het brengt in beeld hoe de bewoners in een eeuwenlange strijd tegen het water het ruige land in cultuur brachten. Tot op de dag van vandaag toont het landschap de herinneringen van die strijd in de vorm van wierden, maren, dijken, polders, zijlen, sluizen, gemalen en kanalen. 

€ 32.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids De natuur van Duurswold | Profiel

Deze natuurgids is een welkome aanvulling op informatie over de Provincie Groningen in het algemeen. Duurswold is een gebied ten oosten van de stad Groningen met niet alleen een rijke geologische geschiedenis, maar ook een gebied waar al meer dan 10000 jaar mensen het landschap hebben gevormd. Die geschiedenis wordt verduidelijkt in deze gids die u meeneemt door negen grotere natuurgebieden en een viertal recent aangelegde dorpsrandsparken. 
De speciaal hiervoor getekende wandel- en fietsroutes begeleiden u door het landschap, en zowel voor het voorjaar en zomer, als voor herfst en winter wordt aangegeven wat u aan planten- en diersoorten kunt aantreffen. 
Het is rijk geïllustreerd en samengesteld door de werkgroep Natuur en Landschap Duurswold. 
 
Via haar website (www.werkgroepnld.nl) kunt u op de hoogte blijven van onder meer excursies, lezingen, bijzondere waarnemingen en actuele ontwikkelingen in Duurswold.
 
Niet iedereen kent de weg in en rondom het natuur-en landbouwgebied, dat Duurswold heet en waarbinnen het nieuwe natuurgebied ‘t Roegwold als een glimmende parel ligt. 
 
Vandaar dit instructieve en uitnodigende gidsje. Een welkome aanvulling op informatie over de provincie Groningen in het algemeen. Het vertelt iets over het gebied Duurswold, het geeft gebiedsbeschrijvingen, zoomt in op de seizoenen met de eigen karakteristieken. Negen deelgebieden worden behandeld: routekaartje, foto’s, ontstaans-geschiedenis en een beschrijving van wat je daarin aan planten en dieren kunt aantreffen. Wie weinig natuurkennis bezit, zal blij verrast zijn door de heldere aanduidingen van alles wat daar leeft en groeit. 
Het zijn niet alleen de kennis en de informatie, die een warm gevoel ontwikkelen. Het landschap van Duurswold nodigt nadrukkelijk uit om na te denken, los te laten, zelfs te contempleren en door de grootsheid én kwetsbaarheid van landschap en natuur geïmponeerd te raken. 
Natuurlijk treft de bezoeker geen oernatuur maar ‘slechts’ cultuurnatuur aan. Alles is immers door mensenhand aangelegd en onderhouden. Dat is echter al heel wat in de overvolle Nederlandse Delta, die steeds meer een Noord-West Europese metropool wordt. Waarin wat van landschappelijke waarde is, keer op keer geofferd wordt voor schijnbaar grotere en hogere belangen, die vaak economisch gekleurd zijn. 
Laten we koesteren wat we in Nederland nog hebben aan natuur- en landschapswaarden. Laat stilte en verwondering toe. Kijk om je heen, omdat het ‘Theater van de Natuur’ áltijd iets te bieden heeft, en 24 uur per dag open is. Gebruik dit gidsje om op bijzondere plekken te komen. Om zo te ontdekken wat anders wellicht aan de aandacht zou zijn ontsnapt. Proef de seizoenen, verinnerlijk wat je aangeboden wordt en geniet vooral! 
 
Laat het de opmaat zijn voor het verkennen van het aantrekkelijke Duurswold. Ga op zoek naar wat er werkelijk toe doet. 
 
Wij zijn de werkgroep Natuur en Landschap Duurswold zeer erkentelijk voor het initiatief tot het samenstellen van dit fraaie gidsje. Doe er uw voordeel mee! 

 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 18B Wessingtange | Kadaster

Wessingtange Ter Wish Laudermarke De Bruil
 
De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 13D Vlagtwedde | Kadaster

Vlagtwedde Bourtange Sellingen Weende Jipsinghuizen Leemdobben Zuidveld
 
De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 13B Bellingwolde | Kadaster

Oudeschans Bellingwolde Rhederbrug Vriescheloo Veelerveen
 
De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 8D Bad Nieuweschans | Kadaster

Drieborg Nieuw Beerta Bad Nieuweschans
 
De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 3H Eemshaven | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief
 
Eemshaven Spijk Bierum

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 8B Dollard | Kadaster

De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 8C Finsterwolde | Kadaster

Nieuwolda Midwolda oostwold Finsterwolde Beerta Scheemda
 
De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 8A Termunten | Kadaster

Termunten Termunterzijl Woldendorp Zeehavenkanaal
 
De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Topografische kaart Wandelkaart 13C Stadskanaal | Kadaster

Onstwedde Stadskanaal Nieuw-Buinen Mussel Musselkanaal 1e Exloërmond 2e Exloërmond
 
De meest gedetailleerde kaart die via de verkoopkanalen verkrijgbaar is. Gemaakt door de Nederlandse Topografische dienst bevat deze kaart alle topografische elementen van het landschap en geeft daarmee een nauwkeurig beeld van het terrein. De meeste kaarten hebben een kaartbeeld dat overeenkomt met 12,5 x 10 kilometer in werkelijkheid.
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor o.a. GPS gebruik (coordinaten staan keurig in een km-grid weergegeven), scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. Nu de toeristische wandelkaarten vreemd genoeg van steeds mindere kwaliteit worden, blijft de topografische kaart het enige alternatief

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Winschoten Bourtange | Hannekemaaierspad

De route gaat eerst langs de rand van de voormalige rand van de Dollard (Noordzee). HIer heeft zich klei afgezet, waardoor goede landbouwgrond ontstond. Daarna volgt het traject de oude zandrug van Blijham tot Bourtange.
 
Deze route is opgebouwd uit een aaneenschakeling van 8 rondjes van ca. 12 km. Hierdoor is heen en weer reizen aan het begin en eind van de wandeling niet nodig.
 
In dit boekje staat het boerenleven tussen de 17de en 20st eeuw in dit gebied (Westerwolde) centraal. Door de grote variatie aan ondergrond en locale situatie zijn er veel verschillen in een klein gebied.
 
Ook is de invloed van de Duitse en saksiche cultuur duidelijk aanwezig in bijvoorbeeld organisatie, taal maar ook in de bouw van boerderijen.
 

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Lopen door de historie van de Dollard | Stichting Landschap Oldambt

Wandelen in en om de meest uitgestrekte velden in de buurt van de Dollard en het Oldambt in het oosten van Groningen.

Deze vijf routes nemen de wandelaar mee in het weidse land. Hij loopt door de historie van de Dollard. Aan de hand van kaarten van 1902 en 2012 ervaart hij hoe de mens het Oldambt kneedde naar zjin hand. 

 

€ 7.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Fietskaart De Onlanden | Kop van Drenthe

Dankzij het nieuwe natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden houdt de stad droge voeten tijdens hoog water. De Onlanden ontwikkelt zich langzamerhand tot een prachtig natuurgebied, met een rijke variatie aan vogels en andere dieren en diertjes. 
 
De stichting Natuurbelang De Onlanden heeft nu een kaart gepubliceerd met bijzondere plekken binnen dit uitgestrekte gebied ten zuidwesten van de stad. Ook de dieren die in het gebied te vinden zijn, staan op de kaart. Een must voor liefhebbers van natuur in de 'achtertuin' van de stad. Fietspaden en wandelpaden, uitzichtspunten etc. staan duidelijk ingetekend.

€ 4.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Historische Kaart Groningen De Kleine Haubois 1652 | GRAS

 

Afbeeldinge der Stadt Groningen met de omliggende fortressen
 
Wie kent niet de kaarten van Egbert Haubois (1643) en stadsarchitect Siebe Jan Bouma (1925)? Iedere kaart is een kunstwerk op zich en meer dan een weergave van straten en bebouwing alleen. Samen vertellen ze ons het verhaal van de stad; haar historie, haar groei en hoe de Groningers leefden. De mooiste kaarten, waaronder ook deze, worden in stijl heruitgegeven en voorzien van bijzondere achtergrondinformatie. 
 
Deze kaart, de ‘Kleine Haubois’, is een bijzondere versie van de oorspronkelijke kaart van Egbert Haubois uit 1643: de kaart die decennia lang de meest betrouwbare plattegrond van de stad Groningen was. De oorspronkelijke Haubois kaart verscheen al eerder in de serie. Deze kleurrijke ‘kleine’ versie is verrijkt met nieuwe informatie en bevat bovendien portretten van de stadhouders van Groningen en prachtige afbeeldingen van de destijds rond de stad Groningen liggende forten.

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids Watererfgoedroutes Hunze en Zuidlaardermeer | In Boekvorm

Deze gids voert u langs en zelfs over het water met een schitterende kanotocht door het gebied van de Hunze en het Zuidlaardermeer. Plaatsen als Spijkerboor, Annerveenschekanaal, Grevijlinkhuis, de Knijpe, Plankenhuis; al deze namen komt u tegen tijdens de fiets- of kanotochten.
 
Bij cultureel erfgoed denken we vaak niet aan water. Water, zo vanzelfsprekend aanwezig in onze omgeving. Maar ook historisch gezien is water van onschatbare waarde voor ons geweest.De Watererfgoedroutes Hunze en Zuidlaardermeer voeren u langs bruggen, sluizen, vonders en oude watergangen. Een rijk geïllustreerd boekwerkje met twee fietsroutes van 35 en 37 kilometer en een kanotocht van 11 kilometer. Naast de vele foto's treft u ook uitgebreide beschrijvingen aan van het erfgoed dat u onderweg tegenkomt. Voor zowel de inwoners van dit gebied alsook voor toeristen een boeiende en ontspannen manier om kennis te maken met het watererfgoed.
 
Watererfgoedroutes Hunze en Zuidlaardermeer is een gezamenlijke uitgave van de vereniging Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij (KNHM) afdeling Drenthe en In Boekvorm Uitgevers bv en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Drentse Landschap.

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Fietskaart Staatsbosbeheer 't Roegwold en het Schildmeer | Falk

Een prachtige wandelkaart en fietskaart van een belangrijk nieuw natuurgebied in het oosten van Groningen. Het Roegwold en het Schildmeer zijn onderdeel van de ecologische hoofdstructuur en vormen een waterrijke zone van het Zuidlaardermeer naar de Dollard. Het leent zich geweldig voor met name fietsen en de flora en fauna ontwikklene zich razendsnel met veel nieuw soorten.

De kaart is zeer geschikt met ale fietspaden, al dan niet verhard, paaltjesroutes voor wandelaars, campings, eetgelegenheden etc. Bijzonder gedetailleerd op een schaal van 1:25.000

 

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids 1 Groningen en omstreken | ANWB Media

ANWB Fietsgids Groningen en de regio
 
Ontdek Nederland per fiets met de nieuwe ANWB Fietsgids Groningen en de regio! 
 
Deze handzame ANWB Fietsgids Groningen en de regio staat vol met leuke fietsroutes, verspreid over de provincie en aangrenzende regio's. Stippel een route uit rondom de Hondsrug, fiets langs Saksische boerderijen rond Gasteren of ga vogelspotten in natuurgebied Fochterloëveen. 
 
Elke gids bevat 14 losse routes, gedrukt op een kaart in A4-formaat. Op de routekaart staan duidelijke routebeschrijvingen, bezienswaardigheden, actuele fietsknooppunten langeafstandsroutes, straatnamen en alle ANWB Gastvrij punten. Bij elke routekaart zit ook een vel met ANWB Knooppuntenkaartjes en een brochure met de gebruiksaanwijzing en tips. Met een schaal van 1:100.000 (1 cm = 1 km) zijn de kaarten zeer goed leesbaar. 
De ANWB Fietsgids is er in een serie van 11 delen, waarin alle provincies uitgebreid worden beschreven. 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids 1 E bike fietsgids Groningen en omstreken | ANWB Media

Ontdek Nederland per e-bike met de nieuwe ANWB E-bikegids Groningen en de regio! 
 
Deze handzame ANWB E-bikegids Groningen en de regio staat vol met leuke fietsroutes, verspreid over de provincie en aangrenzende regio's. Fiets langs het Lauwersmeer, stippel een route uit naar de Duurswouder Heide of neem een kijkje in het Zuidelijk Westerkwartier.
 
Elke gids bevat 14 losse routes, gedrukt op een kaart in A4-formaat. Op de routekaart staan duidelijke routebeschrijvingen, bezienswaardigheden, actuele fietsknooppunten langeafstandsroutes, straatnamen en alle ANWB Gastvrij punten. Bij elke routekaart zit ook een vel met ANWB Knooppuntenkaartjes en een brochure met de gebruiksaanwijzing en tips. Met een schaal van 1:100.000 (1 cm = 1 km) zijn de kaarten zeer goed leesbaar. 
De ANWB E-bikegids is er in een serie van 11 delen, waarin alle provincies uitgebreid worden beschreven. 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Fietsgids Parels in het Westerkwartier | OVTW

Ten westen ligt de stadstuin van de stad Groningen: het Westerkwartier. Dit gebied heeft een interessante geschiedenis en een mooi afwisselend landschap. Het heeft zelfde het oudste cultuurlandschap van West Europa! De nieuwe fiets- en wandelroutes leiden u langs de parels in het Westerkwartier. Er zijn vijf fietsroutes uitgezet, vier daarvan in lengte variërend van 50 tot circa 65 kilometer. Er is ook nog een hele lange fietsroute, de Rietdalroute. Deze fietsroute is maarliefst 120 km lang! Bij iedere fietsroute kunt u kiezen voor een routeverkorting. Naast de fietsroutes zijn er wandelroutes uitgezet. Deze variëren in lengte van 7 tot 16 kilometer. De speurtochten voor kinderen zijn 2 tot 4 kilometer lang. Lees verder en ontdek de parels in het Westerkwartier.
 
Fietsroutes
Er zijn vijf fietsroute uitgezet, vier daarvan in lengte variërend van 50 tot circa 65 kilometer. Per route kunt u echter ook kiezen voor een verkorte versie. Eén van de fietsroutes betreft de Rietdalroute. Deze fietsroute van circa 120 km lang is opgedeeld in vier tracés. Tijdens het fietsen van deze route krijgt u een goed beeld van de diversiteit aan landschappen binnen het Westerkwartier.
 
Wandelroutes
Naast de fietsroutes zijn er ook vijf wandelroutes uitgezet over het wandelknooppuntensysteem. Deze wandelroutes variëren in lengte van 7 tot maximaal 16 kilometer. Daarnaast zijn er vier speurtochten voor kinderen uitgezet. Dit zijn korte routes variërend van 2 tot 5 kilometer met leuke vragen en opdrachten onderweg.
 
Om de routes te volgen kunt u gebruiken maken van het routeboekje en de gratis app!
 
In het routeboekje staan alle routes weergegeven. Iedere route heeft een eigen detailkaart met daarop de knooppunten die u dient te volgen. De wandel- en fietsroutes lopen namelijk allemaal over het fiets- of wandelknooppunten systeem. De gratis app voor Android of iOS bevat ook deze routes met vaste startpunten en voegt nog meer beleving toe aan uw route door middel van geluidsfragmenten en 360 graden foto‘s!
 
De fietsroutes zijn gemakkelijk te volgen met behulp van de fietsknooppunten. Op ieder knooppunt komt u een thema routebordje tegen. Voor alle fietsroutes zijn ook routeverkortingen mogelijk. Deze worden aangegeven op de kaart door de blauw gekleurde knooppuntnummers.
 
De wandelroutes zijn met gemak te volgen met behulp van de wandelknooppunten. Voor de kinderroutes zijn er speciale doe-bladen gemaakt. Deze zijn te downloaden op deze website of af te halen bij onthaalpunten. Onderweg neemt Abeltje de kinderen mee op pad en stelt wat interessante vragen.

€ 5.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Kop van Drenthe struin en wandelkaart | Kop van Drenthe

Goede wandelkaart van de Kop van Drenthe. Kaart met veel detail (bijna topografisch) en redelijk kleurgebruik: deze kaart is echt gemaakt voor de wandelaar die zelf aan de hand van deze kaart wil wandelen of struinen. Als fietskaart is deze iets minder geschikt, want er is geen vermelding van knooppunten. 

€ 4.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product