Reisdagboek Pelgrimsdagboek | Elmar

Jaarlijks vertrekken duizenden mensen vanuit Nederland en België op pelgrimstocht. De traditionele route naar Santiago de Compostela (de St. Jacobsroute) wordt onder wandelaars steeds populairder, maar ook andere routes naar Santiago de Compostela (vanuit Portugal en Sevilla) en de pelgrimstochten naar Rome (de Via Francigena) en Canterbury (de Pilgrims' Way) zijn in opkomst. Speciaal voor alle pelgrims heeft Uitgeverij Elmar een dagboek ontwikkeld. Een trouwe reisgenoot die ruimte biedt voor herinneringen, verhalen en souvenirs.

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Pelgrimsroute (kaart) Pilgern in Europa | Kalimedia

Mooie overzichtskaart van pelgrimsroutes in Europa (Santiago de Compostela, Rome, Jerusalem, etc.).
 
Übersichtskarte der wichtigsten Pilgerziele und -wege in Europa (Santiago de Compostela, Rom, Jerusalem, Nidaros) mit Routen, Zwischenstationen und erläuterndem Inde 
 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids 6551 Sentier vers Saint Jacques de Compostela Brussel Parijs Tours | FFRP

Fout lopen wordt op deze manier wel erg moeilijk. Met symbolen is weergegeven welke voorzieningen (openbaar vervoer / winkels / overnachtingen) er zijn langs of bij de route. De gids bevat een lijst met overnachtingsadressen, inclusief telefoonnummers en vaak aangevuld met websites/mailadressen.  Alle gidsen bevatten een door ons toegevoegde uitgebreide frans nederlandse wandelwoordenlijst.
 
De routeboekjes van de Grote Routepaden in Frankrijk ( Grande Randonnees ) zijn bij veel wandelaars bekend. De boekjes bevatten dan ook alles wat je ervan mag verwachten. Op de topografische kaartjes (tegenwoordig meest in kleur) van de topografische dienst van Frankrijk IGN 1:50.000 staan de wandelroutes ingetekend. In combinatie met de markering langs de GR paden maakt dit het volgen van de routes over het algemeen redelijk eenvoudig. Naast wat beperkte achtergondinformatie vooral zeer veel praktische info: accommodaties onderweg, horeca, loopafstanden, looptijden, openbaar vervoer etc. 
 
De gidsjes zijn wel franstalig, maar door de nogal praktische informatie en weergave hiervan ( veel symbolen ) ook goed te begrijpen voor diegenen die hier niet zo in thuis zijn.
 
La via Turonensis (ou voie de Tours/voie de Paris) est l'un des quatre chemins de France du pèlerinage de Saint-Jacques-de-Compostelle, le plus au nord. Voie la plus sereine et la plus ancienne, elle était historiquement la plus fréquentée. 

 

Au départ de Bruxelles, le sentier GR® 655 utilisant le tracé des anciens chemins de pèlerinage, est jalonné d'étapes importantes : d'anciennes abbayes, des basiliques, comme celles de Saint-Quentin et Saint-Denis, des cathédrales célèbres comme celles de Noyon, Senlis, Paris, Chartres, Orléans ou Tours.
 
Sur les traces des pèlerins du Nord, partons à la découverte des territoires le long de la Sambre ou de l'Oise, à travers le bocage de l'Avesnois, les forêts domaniales picardes, l'Île-de-France et l'Orléanais pour rejoindre la "vallée des Rois".

€ 19.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Christoffel munt penning medaillon medaille

Mooie medaille munt van de beschermheilige van de reiziger: Christoffel . Deze Christoffel munt wordt vaak meegegeven aan pelgrimgangers en reizigers naar verre oorden. De munt is gedetailleerd uitgevoerd in metaal, aan beide zijden bewerkt en heeft een mooie heldere afbeelding. De munt wordt geleverd in een plastic beschermdoosje. 

€ 3.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal Pelgrim zonder God | Herman Vuijsje

Bijna dertig jaar geleden, in 1989, legde Herman Vuijsje te voet de oude Sint-Jacobsroute af. Als atheïst en individualist verkoos hij de tocht alleen en in omgekeerde richting te maken: van Santiago de Compostela naar Amsterdam...
 
Het boek dat hij over zijn tocht schreef is meer dan een reisverslag. De vier maanden durende wandeling van het nog strenggelovige Noord-Spanje naar 'goddeloos' Amsterdam werd een reis door de Europese ideeëngeschiedenis, en een speurtocht naar de ankers voor moraal en spiritualiteit in een wereld waarin kerk en traditie op hun retour lijken.
 
Voor deze herziene uitgave schreef Herman Vuijsje een uitgebreide nieuwe inleiding.

€ 18.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal De Wandelaar als Pelgrim | Gerrit Jan Zwier

Omdat de Tocht om de Noord in 2015 tien jaar bestaat en er op de eerste dag over een pelgrimspad (Jacobspad) wordt gelopen, heeft het bestuur aan Gerrit Jan Zwier opdracht gegeven een boekje over 'de wandelaar als pelgrim' te schrijven. Behalve boeken over noordelijke landen, zoals Altijd Noorwegen en het onlangs verschenen Er gaat niets boven Zweden, heeft Zwier ook diverse wandelboeken over Noord-Nederland op zijn naam staan. Wandelgeluk (Noordboek) is daarvan het meest recente voorbeeld. 
 
De wandelaar als pelgrim bevat een reeks gesprekken met caminogangers die vanuit verschillende vertrekpunten - waaronder Uithuizen! - de lange weg naar Santiago de Compostela hebben afgelegd. De interviews worden afgewisseld met stukken over belangwekkende boeken die over de reis naar Santiago zijn geschreven, en een prikkelend verslag van Zwiers eigen pelgrimstocht over het Groningse deel van het Jacobspad.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal De weg naar Compostela | William Strobbe

Vanuit Cahors begint de weg meteen met een steile klim omhoog. De lucht betrekt, de wind steekt op en het begint te regenen. De rugzak voelt zwaar.
Nog 1350 kilometer voor de boeg...
 
Zo begint de camino voor William Strobbe en anders dan hij zich had voorgesteld. Er blijft niet anders over dan bidden voor een sterke rug.
 
Contemplatie is wat de pelgrim beweegt langs dit zelfverkozen pad. Beslommeringen van elke dag verdwijnen naar de achtergrond. De tocht, de dagafstand, het onderkomen, het weer, het klimmen en dalen, de ontmoetingen onderweg dringen naar de voorgrond, maar treden op gepaste wijze terug zodra het ritme gevonden is en levensbeschouwingen zich geleidelijk manifesteren, gewogen worden en soms tot geheel nieuwe inzichten leiden.
 
De achterblijvers sturen berichten die vooral ten doel hebben bijzondere levensvragen te delen en boodschappen van wijsheid over te brengen.
 
Een boek dat tot veel nadenken stemt en de lezer terugvoert naar zijn diepste innerlijk, maar uiteindelijk ook naar Compostela. Een boek dat ook vermakelijk is en over doorzettingsvermogen gaat. Kleurrijk geïllustreerd ook, want dat er bijzondere ontmoetingen plaatsvinden staat buiten kijf.

€ 18.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids Praktisch Pelgrimeren | Nederlands Genootschap van Sint Jacob

De pelgrimage naar de middeleeuwse stad Santiago de Compostela in Noordwest Spanje beleeft in onze tijd een ongekende herleving. Jaarlijks trekken vele tienduizenden te voet of per fiets, en een enkeling te paard, naar de veronderstelde begraafplaats van de apostel Jacobus de Meerdere.
 
Ongeacht of men reist vanuit religieuze, spirituele, culturele of sportieve motieven, de tocht maakt vrijwel altijd een diepe indruk op de reiziger.
 
Praktisch Pelgrimeren, op weg naar Santiago de Compostela. door Joop van der Meulen. Wie zich voorneemt de lange en soms zware tocht naar Santiago van ruim 2.500 km vanuit Nederland te maken, komt voor een groot aantal vragen te staan. Welke route volg je? Wat neem je mee? Waar slaap je? Hoe kom je terug? In het boek Praktisch Pelgrimeren worden in ruim honderdvijftig vragen de praktische aspecten behandeld van de tocht naar Santiago. Het boek begint bij onderwerpen die aan de orde komen voordat men op reis gaat, dan volgen hoofdstukken over de voorbereiding in het algemeen, en specifiek voor lopers en fietsers. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het gaan met een paard of ezel. Daarna volgen de vragen over gezondheid en ziekte, over de aankomst en de terugtocht. Ten slotte biedt het boek informatie over de genootschappen in Nederland en Vlaanderen die informatie en steun geven aan iedereen die de uitdagende tocht wil maken. Een goede voorbereiding begint met de aanschaf van dit boek!

€ 14.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product