Wandelgids Wandelen over de onbekende Veluwe | Gegarandeerd Onregelmatig

Zijn er dan nog niet genoeg wandelgidsen over de Veluwe zult u zich afvragen? Waarom er nog één aan toevoegen? Die vraag hebben wij ons als uitgeverij samen met de auteur ook gesteld en het antwoord op die vraag is deze gids: zoals een kok na tientallen jaren zijn gasten graag nog met nieuwe gerechten wil verrassen, zo willen wij graag de verstokte Veluwe-proevers versteld doen staan van wat ze nog niet kennen. Rob Wolfs kent de Veluwe door en door. Door zijn werk als professioneel routemaker kent hij de Veluwe als zijn broekzak: ook de wegen en paden die niet in knooppuntennetwerken, paaltjesroutes of anderszins gemarkeerde wandelingen terecht zijn gekomen. Met al die onbekende ingrediënten heeft hij 20 stevige wandelingen in alle windstreken van de Veluwe samengesteld. Geef u over aan wandelkok Wolfs en laat u meevoeren op een verrassende reis langs nagenoeg ongebaande paden over de onbekende Veluwe.

€ 16.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart NV Topografische Wandelkaart Noord Veluwe | Tragepaden

Verken het landschap in de laagste versnelling * Nieuwe serie topografische wandelkaarten. Kenmerken: grote samengestelde bladen, tweezijdig bedrukt (in totaal 5x normaalformaat), scheur- en watervast. Gedrukt op polyart (is heel flexibel). Afneembare cover. Cartografie integraal overgenomen van Kadaster Geo-informatie (Top. Dienst). Met law-paden, aantrekkelijke verbindingsroutes en rondwandelingen.

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 07 De Sterkste van de Regio Veluwe | Buijten Schipperheijn

De actueelste Nederlandkaart met fietsknooppunten! Een vrijwel onverwoestbare kaart bovendien, met handige informatie over campings, veerdiensten etc. Regio Veluwe.

 

 • Duidelijk kaartbeeld met royale letter
 • Compleet netwerk van fietspaden en kleine wegen
 • Alle bewegwijzerde fietsknoppunten
 • Landelijke wandelroutes en streekwandelingen
 • Webadressen van alle bed-and-breakfastlocaties en veerdiensten
 • Precieze locaties van monumenten
 • Groot formaat
 • Groot schaal
 • Compact gevouwen
Zeer klein opgevouwen formaat van water- en scheurvast papier. Handig voor op de racefiets!

An up-to-date cycle map, with wayfinding points clearly marked. This map is virtually indestructible, waterproof and tear-proof. Complete with useful information about camp sites, ferry locations, and long-distance bike routes, this map is a must-have for long and short distance cycling. Its handy pocket size means that it  can fold easily into a handlebar bag.

 • A complete network of bicycle paths and small roads
 • Bicycle way-finding points
 • Walking and hiking paths
 • Web addresses of all bed-and-breakfast locations and ferry services
 • the precise locations of monuments clearly marked
 • Large format
 • Large scale
 • Compact

This map covers the region Veluwe.

 

€ 10.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 08 Veluwe | ANWB Media

De kaarten hebben een gedetailleerd kaartbeeld en tonen alles voor de fietser: alle fietspaden, verhard en onverhard, fietsknooppunten, afstanden tussen knooppunten, paddestoelennummers, fietsverhuur en fietspontjes. Dit wordt nog aangevuld met uitgebreide toeristische informatie: van musea tot campings, van hunebedden tot kastelen. De kaarten zijn gedrukt op stevig 'landkaartenpapier'.
 
Met alle fietsknooppunten, LF routes en de tussenliggende afstanden
Alle paddestoelnummers en fietspaden
Met straatnamen
Met uitgebreide toeristische informatie
 
Helaas heeft de ANWB deze kaarten niet uitgebracht op scheur- en watervast papier !

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 05 Natuurmonumenten Nationaal park Veluwezoom en Deelerwoud | Falk

Harmonica gevouwen kaart voor de mooiste wandelingen binnen Nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten.

- Schaal 1:20.000
- Meer dan 15 gemarkeerde wandelroutes
- Alle wandel-, fiets-, MTB-, ruiter- en menpaden in het gebied
- Uitgebreid met toeristische en recreatieve voorzieningen
- Met plaats- en straatnamenregister

€ 7.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Natuurgids Atlas van Wildobservatieplaatsen op de Veluwe | Vereniging het Edelhert

Vereniging Het Edelhert heeft deze unieke atlas gemaakt waarin een 50-tal Wildobservatieplaatsen op de Veluwe zijn terug te vinden. Het is een stevig handboek geworden op A5-formaat, gesponsord door de leden.

De WOP-gids bevat een zoekkaart en beschrijvingen van alle openbare wildobservatieplaatsen op de Veluwe en tevens een gedetailleerde routebeschrijving, topografische kaarten, bronstactiviteit en wildkans. Natuurlijk met veel foto's en GPS-coördinaten. Daarnaast wordt algemene informatie gegeven over het gebied, de flora en fauna en toegankelijkheid. Binnen het project is samengewerkt met de verschillende terreineigenaren die hun informatie ter beschikking hebben gesteld. Speciaal voor de bronsttijd van de edelherten is dit voor alle hertenliefhebbers een erg handig hulpmiddel om dit uniek natuurspektakel op diverse plaatsen van de Veluwe te beleven.

€ 13.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Natuurgids Fietsgids Wandelgids Veluwe | Crossbill Guides

Immense stuifduinen en paarse heidevelden, oude bossen met kromme stammen en knoestige, met paddenstoelen bedekte takken, kabbelende beekjes waar de ijsvogels met een noodgang overheen schieten – de Veluwe is een uniek Nederlands natuurgebied. Met deze gids ontdek je de Veluwenatuur optimaal.
 
Uit de duizenden kilometers fiets- en wandelpad zijn 22 fiets- en wandelroutes geselecteerd die je langs de meest bijzondere plekken voeren. Van de Randmeren in het noorden, over de stuwwallen en zandgronden van het Veluweplateau tot het coulisselandschap en de rivieren in de vallei, alle aspecten van de Veluwe komen aan bod.
 
Uitgebreide achtergrondinformatie en tips om wild, flora en fauna te vinden maken deze gids compleet.
 
De 22 beste wandel- en fietsroutes
Tips om wild, vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën te vinden
Natuur beleven met kinderen
De beste plekken voor bloeiende heide, herfstkleuren, wild kijken en nog veel meer
Uitgebreide informatie over landschap, geschiedenis, geologie, flora en fauna
De beste plekken in ieder jaargetijde
Extra! Veluwe-app
Bij het boek hoort ook een handige app voor onderweg met seizoensgebonden informatie bij specifieke plekken en tips voor hoe je bepaalde dieren kunt vinden.

€ 24.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 19 Staatsbosbeheer Noord Veluwe | Falk

Gedetailleerde kaart met daarop alle straten, bospaden en fietspaden. De kaart bevat vele wandelroutes van onder andere natuurmonumenten en staatsbosbeheer, waaronder de bekende paaltjesroutes. Ook alle andere toeristisch belangrijke punten staan nadrukkelijk weergegeven: campings, restaurants, zwembaden .. noem maar op! Het gebied is zo uitgesneden dat de titel prima de lading dekt: de ideale wandelkaart en fietskaart voor de vakantie. 
 
Plaatsen: Harderwijk. Nunspeet, Vierhouten, Elspeet, Uddel, Garderen
 
Noord-Veluwe is een prachtig geschakeerd aaneengesloten natuurgebied met bijzonder veel variatie. Zo wordt het gebied getypeerd door oude grillige loofbossen, eindeloze heidevelden, fraaie landgoederen, woeste stuifzanden en wilde dieren zoals het edelhert, moeflon en wildzwijn.
 
Ontdek met deze wandelkaart de mooiste historische stukken natuur op de Veluwe. Denk bijvoorbeeld aan de Leuvenumse bossen, het Vierhouterbos, Boswachterij Speulderbos en Sprielderbos, Landgoed Staverden en het Gortelse Bos.
 
Tijdens een wandeling of een fietstocht door het bosrijkste gebied van Nederland is het vrijwel bijna onmogelijk niet onder de indruk te raken van dit uitgestrekte natuurgebied. Bossen, heidevelden waaronder de Elspeetse Heide, zandverstuivingen zoals het Hulshorsterzand en weidegronden strekken zich uit tot aan de horizon.
 
Met de kaart van Falk Staatsbosbeheer ga je mee op ontdekkingsreis door dit mooie natuurgebied. Tal van uitgestippelde wandelroutes wijzen je de weg. Deze wandelroutes zijn uitgestippeld in samenwerking met Kroondomein Het Loo, de NS, het Geldersch Landschap & Kasteelen, de Vereniging Natuurmonumenten, Gemeente Nunspeet, Harderwijk en Ermelo. Alle straatnamen in het buitengebied zijn aangegeven.
 
Vernieuwde en grotere kaart uitsnede
34 gemarkeerde wandelroutes
Fietspaden
Fietsknooppuntennetwerk
Alle straten in het buitengebied
Uitgebreid met toeristische en recreatieve informatie

€ 6.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids 7 Provinciewandelgids Gelderland Veluwe | Anoda

De 22 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers: een paar leuke groene stadswandelingen en talrijke tochten door de uitgestrekte bossen en over de immense heidevelden van de Noord-, Midden- en Zuid-Veluwe. Op de Midden-Veluwe is er zelfs een echte woestijntocht, op de Oost-Veluwe lopen enkele routes langs de daar vele sprengbeken en aan de westkant van de Veluwe loopt een route over het Middelpunt van Nederland. (Wandel)Bart van der Schagt is de geestelijk vader van de zeer populaire wandelrouteserie ‘Groene Wissels’. Daarnaast is hij de bouwer van de internationale NS-wandelingen, producent van de NS-themawandelroutes en NS-wandelboekjes, wandeladviseur bij NS, Supporter van Bewegen en NS-wandelambassadeur.

€ 14.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart Fietskaart Wandelkaart Vakantiekaart Zuid Veluwe | Routebureau Nederland

Deze kaart is geen gewone toeristische kaart....
De eigenzinnige Familie van Zomeren, met in de hoofdrol Lotje, bezoekt veel bekende en minder bekende plekken en voorziet ze van grappig commentaar. Kinderen kunnen op zoek naar de ‘Geheime plekken’ en coole prijzen winnen.
De best bewaarde geheimen van de Zuid-Veluwe
Overzichtskaart met het volledige actuele Fietsknooppuntennetwerk
Wandeltips voor kids
Raadsels en grappige weetjes
Foto-opdrachten waarmee je prijzen kunt winnen
De tips en gekke belevenissen van Familie van Zomeren
De tips en ervaringen van Lotje en haar familie helpen uw gasten en klanten aan een onvergetelijke vakantie!

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Topografische kaart ZV Zuid Veluwe | Tragepaden

De mooie Nederlandse topografische kaarten op de schaal 1:25.000 zijn uitermate gedetailleerd en cartografisch van uitstekende kwaliteit. Voor wandelaars hebben ze echter een paar nadelen: het kleine formaat en er staan geen wandelroutes op ingetekend. Daarom bieden wij u nu een serie nieuwe kaarten, op basis van dezelfde cartografie, die genoemde tekortkomingen het hoofd moeten bieden.

Het is een prachtige wandelkaart geworden over een groot gebied (dubbelzijdig bedrukt), gedrukt op het scheur- en watervaste stonepaper, en met gebruikmaking van gifvrije inkt.
 
We hebben er elf routes voor ontworpen, in lengte variërend van ongeveer tien tot twintig kilometer, de GPS-tracks worden gratis meegeleverd. Daarnaast staan de lange-afstandspaden van Wandelnet erop ingetekend (Veluwe-Zwerfpad, Maarten van Rossumpad en het Trekvogelpad).
 
Anders dan bij eerdere uitgaven uit deze serie is deze kaart voor de helft op een schaal van 1:20.000, in plaats van 1:25.000, waardoor de kaart in de drukkere gebieden (c.q. de directe omgeving van Arnhem) nog beter leesbaar is. Bovendien hebben we – nu voor het eerst – gebruik gemaakt van het AHN (Actueel Hoogtebestand Nederland). De data van deze dienst zijn door onze cartograaf zodanig bewerkt dat we de kaart hebben kunnen voorzien van schaduwering. Het Veluwse reliëf is hierdoor zeer beeldend in kaart gebracht.
 

Gebied tussen Zevenaar, Elst, Otterlo, Eerbeek met Arnhem in het midden.

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Elfwegenpad | Visit Veluwe

Het Elfwegenpad voert u door uitgestrekte bossen, over heidevelden en stuifzanden op de Noordwest-Veluwe. Nog steeds een enorm stuk natuur. Tot 150 jaar geleden was hier vooral woestenij. Slechts enkele wegen en paden doorsneden het gebied. Het Elfwegenpad zoekt deze oude wegen op. Handelswegen, boerenpaden tot en met de Oude Zeeweg langs de voormalige Zuiderzee. De hele rondwandeling meet maar liefst 75 km, goed voor een meerdaagse wandeltocht. De route is bij uitstek geschikt om in twee of drie weekends te wandelen. Met dit boekje is de bewegwijzerde route goed te volgen. Om nog meer te genieten van natuurlijke en culturele bezienswaardigheden opgenomen. 

€ 7.90

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Elfbekenpad | VBVT

Het Elfbekenpad neemt u mee langs de randen van de hoge en droge Veluwe. U zult verbaasd zijn over het water dat u onderweg tegenkomt. De sprengenbeken zijn lang geleden met mensenhanden gegraven. Het heldere water werd eerst gebruikt voor de papiermolens en later voor de was. Nu zijn het vooral pareltjes in het landschap. De hele rondwandeling is 62 km lang, goed voor een meerdaagse wandeltocht. De route is ook heel geschikt om in de vorm van verschillende korte en lange dagtochten gewandeld te worden.

Oostkant Velwue tussen Heerde en Vaassen

 

€ 7.90

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Elfbergenpad | VBVT

Het Elfbergenpad voert u door het heuvelachtige gebied van de Zuid-Veluwe. De hele rondwandeling meet maar liefst 85 km, goed voor een meerdaagse tocht. De route is ook in vijf afzonderlijke dagtochten te lopen. Om nog meer te genieten van deze wandeling zijn korte beschrijvingen van natuurlijke en culturele bezienswaardigheden opgenomen.

€ 7.90

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Groene Halte Wandelroutes Veluwe | VBVT

Groene Halte-wandelroutesDit boekje bevat 12 bijzondere wandelroutes over de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland. De routes gaan van bushalte naar bushalte. De bushaltes aan het begin en het eind van de wandeling zijn een zogenaamde 'Groene Halte'. De buslijnen die stoppen bij een Groene Halte hebben op alle dagen een frequentie van minimaal keer per uur. In enkele gevallen is er in de directe nabijheid van de Groene Halte tevens een kleinschalige parkeervoorziening. U kunt dan met de auto naar het begin- of eindpunt van de route en verder met de bus.Wandelen en de Veluwe horen bij elkaar. Het is van de mooiste gebieden van ons land om te voet te ontdekken. Eindeloze bossen voor een zwerftocht, verrassende ontmoetingen met de velediersoorten die hier leven, adembenemende uitzichten op de heidevelden en de zandverstuivingen, de stilte en de rust, kortom een streek om op adem te komen. De Groene Halte-wandelroutes zijn kansen bij uitstek om de Veluwe te beleven.Dit boekje is op een speciale manier gebonden. Hierdoor is het mogelijk het boekje volledig open te vouwen zonder dat de rug los laat.

€ 12.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product