Fietsgids Zuiderzeeroute, fietsen rond het IJsselmeer | Buijten Schipperheijn

Een rondje om de voormalige Zuiderzee - nu het IJsselmeer - is niet voor niets bijzonder geliefd als fietsvakantietocht. Door het fietsen van de Zuiderzeeroute ervaart u de rijke historie van wat ook wel de ‘Gouden Cirkel’ wordt genoemd. De bedrijvigheid in de diverse vissersdorpjes, de rust en ruimte in de Wieden en Weerribben, de uitgestrekte bossen op de Veluwe, maar ook de wijdsheid van het Flevolandse polderlandschap.

De Zuiderzeeroute is opgebouwd uit drie Landelijke Fietsroutes: LF21, LF22 en LF23. U volgt onderweg de hierbij behorende rechthoekige bordjes met groen opschrift, deze is in twee richtingen aangebracht.
De totale lengte is zo’n 400 kilometer. Maar u kunt de route op verschillende manieren inkorten, bijvoorbeeld door te kiezen voor de variant door de Flevopolder of door het veer tussen Enkhuizen en Stavoren of Urk te nemen.

In deze fietsmap vindt u een los informatieboekje en drie dubbelzijdig bedrukte vouwbladen op A2-formaat van watervast, onscheurbaar materiaal. Hierop staan kaartuitsneden (topografische kaart, schaal 1:100.000), informatie over de route en enkele stadsplattegronden. Via handige tekstblokjes op de vouwbladen leest u meer over de diverse bezienswaardigheden en attracties langs de route, zoals het Zuiderzeemuseum en de Oude Haven in Spakenburg. Het boekje bevat ook een grote hoeveelheid tips voor overnachtingsadressen.

 

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product